Polysyntetisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder polysyntetisk, varianter, uttal och böjningar av polysyntetisk

Polysyntetisk synonym, annat ord för polysyntetisk, vad betyder polysyntetisk, förklaring, uttal och böjningar av polysyntetisk.

Vad betyder och hur uttalas polysyntetisk

Polysyntetisk uttalas poly|syn|tet|isk och är ett adjektiv -t -a.

Polysyntetisk betyder:

Ordformer av polysyntetisk

Böjning (i positiv) polysyntetisk en ~ + subst. polysyntetiskt ett ~ + subst. polysyntetiska den/det/de ~ + subst.

Polysyntetisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet polysyntetisk

  1. Beroende på hur de "individuella" kristallerna är sammanvuxna skiljer man mellan kontakttvillingar (skilda av ett "sammanväxningsplan") och penetrationstvillingar (individerna skijs av oregelbundna gränser). Om bara kvå "kristallindivider" kan urskiljas talar man om enkla tvillingar och i det fall antalet "individer" är tre eller flera om multipla tvillingar. Om sammanväxningsplanen hos en multipel tvilling är parallella får man en polysyntetisk tvilling (karakteristiskt för plagioklas) - är de inte parallella får man en cyklisk tvilling. (källa)
  2. De polysyntetiska (polysyntetisk) språken är en undertyp av de syntetiska språken, det vill säga språk där enskilda ord ändrar form för att kunna användas i olika grammatiska sammanhang. I polysyntetiska språk bakas ett stort antal separata morfem samman till ett enda långt ord. Detta till skillnad från andra syntetiska språktyper: agglutinerande språk där en mängd affix fogas till en ordstam, och flekterande språk (som svenska) där en mängd relaterade ordformer (paradigm) används för att uttrycka grammatiska roller, men där varje given form representerar ett helt komplex av grammatiska särdrag (som numerus, genus och så vidare). Många indianspråk och papuanska språk är polysyntetiska. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.