Postpaket Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder postpaket, varianter, uttal och böjningar av postpaket

Postpaket synonym, annat ord för postpaket, vad betyder postpaket, förklaring, uttal och böjningar av postpaket.

Vad betyder och hur uttalas postpaket

Postpaket uttalas post|paket och är ett substantiv.

Ordformer av postpaket

Singular

postpaket
obestämd grundform
postpakets
obestämd genitiv
postpaketet
bestämd grundform
postpaketets
bestämd genitiv

Plural

postpaket
obestämd grundform
postpakets
obestämd genitiv
postpaketen
bestämd grundform
postpaketens
bestämd genitiv

Postpaket är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Postpaket på Engelska

  • postal package

Hur används ordet postpaket

  1. Storbritanniens skärpning av blockaden mot Tyskland och ubåtskriget vållade den neutrala handeln svårigheter. Upprepade svenska underhandlingar med England 1915-1917 om en handelsöverenskommelse nådde inte till något betydande resultat. Englands beslagtagande av 3 000 postpaket med julklappar från Amerika till Sverige ombord på det norska ångfartyget Hellig Olav i Kirkwall och av svensk post till Amerika med Svenska Amerika Liniens ångfartyg S/S Stockholm, som självmant gått in till Kirkwall för att låta undersöka sig, föranledde den svenska regeringen att gripa till repressalier: den kvarhöll tills vidare varor som i postpaket sändes till och från England i transit genom Sverige. (källa)
  2. Leverans av varor sker vanligen med postpaket, men vid köp av elektroniska varor, till exempel musik och mjukvara, ökar nu möjligheterna att få ladda ner varan frånätbutiken direkt efter slutförd betalning. (källa)
  3. Att skicka ett paket inom Sverige via liknade system såsom postpaket eller expressgods kan 2009 kosta 300-1500 kr för 20 kg enkel väg beroende på bolag och önskad snabbhet. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.