Putta synonym, annat ord för putta, vad betyder putta, förklaring, uttal och böjningar av putta.

Synonymer till putta

Vad betyder och hur uttalas putta

Putta uttalas putta och är ett verb -de.

Putta betyder:

Ordformer av putta

Aktiv

putta
infinitiv
puttar
presens
puttade
preteritum
puttat
supinum
puttande
presens particip
putta
imperativ

Passiv

puttas
infinitiv
puttas
presens
puttades
preteritum
puttats
supinum

Perfekt particip

puttad en
~ + subst.
puttat ett
~ + subst.
puttade den/det/de
~ + subst.

Putta är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Putta översättning

Engelska

push
I accidentally pushed him

Hur används ordet putta

  1. Golf ses normalt som en skotsk uppfinning, då spelet omnämns i två lagar från 1400-talet, lagarna förbjuder spel av spelet "gowf". Vissa forskare hävdar dock att det hänvisar till ett annat spel som påminner mer om det som idag kallas landhockey. De visar på att ett spel som går ut på att putta små bollar ner i hål med hjälp av golfklubbor spelades på 1600-talet i Nederländerna. Termen golf är etymologiskt osäker, men tros komma från det germanska ordet för "klubba" - kolven. (wikipedia.org)
  2. Birdie innebär att spelaren avslutat hålet på ett slag under dess par, det vill säga tre slag i hål på ett par 4-hål etcetera. En birdie uppnås oftast av att spelaren når green på rätt antal slag, men lyckas med att putta bollen i hål på första försöket. Ett bra inspel som lägger bollen nära hålet underlättar. (wikipedia.org)
  3. En liten grop grävs. Alla deltagarna rullar varsin kula mot gropen från ett markerat streck i marken. Den som kommer närmast får börja putta. Om man lyckas putta så att kulan rullar ner i gropen får man fortsätta med nästa tills man missar. Vid miss tar den över vars kula kom näst närmast. Det finns två varianter för vinst. Antingen vinner puttaren de kulor som han lyckas få i gropen. Eller också vinner den som puttar i sista kulan alla kulorna. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Putta Synonymer Betyder Uttal