Putt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder putt, varianter, uttal och böjningar av putt

Putt synonym, annat ord för putt, vad betyder putt, förklaring, uttal och böjningar av putt.

Synonymer till putt

Vad betyder och hur uttalas putt

Putt uttalas putt och är ett adjektiv; n. putt, -a.

Putt betyder:

Ordformer av putt

Böjning (i positiv) putt en ~ + subst. putt ett ~ + subst. putta den/det/de ~ + subst.

Putt är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet putt

  1. Sverige har haft flera världsmästare genom åren, bland annat Leif "Putt" Larsson från Enköping. På senare år har förre STCC-föraren Thomas Johansson gjort sig ett namn som en av de bästa i världen i 250 cm3-E-kartsammanhang. (källa)
  2. Bangolfen i Europa fick spridning i Storbritannien och Tyskland under 1920-talet. I Hamburg anlades en bana 1926 under namnet Miniatur-Golf-Platz och banor efter engelsk modell (Pitch-Putt-Courses) följde i Köln och Leipzig. Till Sverige kom bangolfen genom Edwin O. Norrman och Eskil Norman som tog med sig idén från USA och anlade en första bana 1931 i Eskilstuna. Den äldsta klubben i Sverige är Uppsala Bangolfklubb, som grundades 1932. Bolaget Norman och Norrman Miniatyrgolf anlade flera banor runt om i Sverige. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.