Arg Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder arg, varianter, uttal och böjningar av arg

Arg synonym, annat ord för arg, vad betyder arg, förklaring, uttal och böjningar av arg.

Synonymer till arg

Vad betyder och hur uttalas arg

Arg uttalas arg och är ett adjektiv -t -a.

Arg betyder:

Ordformer av arg

Böjning (i positiv) arg en ~ + subst. argt ett ~ + subst. arga den/det/de ~ + subst. arge den ~ + mask. subst. Komparation argare en/ett/den/det/de ~ + subst. argast är ~ argaste den/det/de ~ + subst.Övriga former argan i vissa uttryck

Arg är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Arg på Engelska

  • enraged, (mad - US), angry being (temporarily) wrathful, why did she get so angry with you?, a raging bull

Hur används ordet arg

  1. Grundtonen inför melodin i talet och ger talet variation prosodi. När man till exempel ställer en fråga går grundtonen upp något i slutet av yttrandet i många språk. Grundtonen varieras även beroende på vilket emotionellt tillstånd man befinner sig i som till exempel glad, arg, neutral o.s.v. Vid neutralt tal är f0 ganska konstant medan det i argt eller glatt tal uppvisar stor variation. (källa)
  2. Fisk i grumligt vatten / Argt och elakt folk. (källa)
  3. Historiskt, och även i vissa kulturer än idag, har grimaser använts för att skrämmas. Nu används de också ofta för att uppnå humoristiska effekter. Ordet kommer från franskans Grimace, och förekommer även i engelska med samma stavning. Grimaser används till exempel i arga leken, en lek som Kristian Luuk lekte med gästerna i sitt TV-program Sen kväll med Luuk. (källa)
  4. En sägen berättar att abborren fick sina ränder då Sankte Per tappade nycklarna i en damm och abborren vägrade ta upp nycklarna. De andra fiskarna blev arga och randade (slog) abborren så hårt, att ränderna sitter i än idag. (källa)
  5. Varje individ har också en särskild grupp andar som den bär inom sig. Till viss del bestäms detta via härstamning eftersom utvidgade familjegrupper har en särskild familje-lwa. Genom att interagera med sin specifika uppsättning andar försöker individen att hitta en balans i sin tillvaro. Det finns i voodoo inget egentligt ont eller gott. Alla andar kan vara hjälpsamma och alla kan bli arga. Balansen och bibehållandet av harmonin är det som är eftersträvansvärt. (källa)
  6. Vissa zombier har väckts ur denna situation på grund av slarv med vidare medicinering eller att de har givits förbjuden mat såsom salt. De flesta offer som väcks på det sättet tenderar att bli så arga att de dödar sina mästare. De som inte vaknar dör ofta inom någon månad, på grund av det hårda arbetet och de starka drogerna som skadar hjärnan. Ingen vet hur många som blivit förvandlade till zombier, men det är möjligen över 1000 personer, baserat på rapporter om saknade personer och vittnesmål från anhöriga. (källa)
  7. Bart ska fylla år och efter att Homer sett en TV-reklam för en kortvågsradio med mikrofon bestämmer han sig för att köpa den till Bart. Under Barts födelsedagsfest blir han deprimerad då han inte får roliga presenter och är också besviken på mikrofonen, men börjar senare använda den för att skämta. Han lurar Ned Flanders pojkar att tro att Gud talar till dem, han avlyssnar Lisas prat om pojkar med Janey och får Homer att tro att marsmänniskor invaderar jorden. Bart kastar senare ner radion i en brunn och pratar ur den genom mikrofonen och lurar invånarna i Springfield att tro att en föräldralös som heter Timmy O'Toole har fallit ner i brunnen. Man inser att man inte kan få ut honom ur brunnen och hela staden börjar bry sig om "Timmy", ett exempel är att Krusty gör tillsammans med Sting och andra kändisar en välgörenhetslåt. Lisa förstår efter en tid att Bart ärösten till "Timmy" och han lagt en radio i brunnen. Hon påminner Bart att han troligen satt sitt namn på radio genom namntagningsapparaten han fick i födelsedagspresent, vilken ha gjort. Bart går då ner i brunnen för att hämta radion men kommer inte upp och berättar sanningen. Invånarna i Springfield blir då arga på honom och bryr sig inte om honom. När Homer och Marge inser att staden inte gör något för att få ut honom börjar Homer gräva en tunnel till Bart, och han får snart hjälp av andra i Springfield. Bart är glad över att blivit räddad och de bestämmer sig för att se till att ingen ramlar ner i brunnen genom att sätta upp en varningsskylt. (källa)
  8. Sina välbekanta rollidentiteter återanvände bröderna i nästan alla filmer, fast för olika rollfigurer: Groucho med den breda, påmålade mustaschen och säregna gångstilen, Chico med tyrolerhatt och italiensk brytning och den stumme, krullhårige Harpo i flaxande poplinrock och med en biltuta i byxlinningen. Motspelerska i många av filmerna var Margaret Dumont, som alltid gjorde samma rolltyp: den rika änkan som Groucho försöker skinna på pengar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.