Rasande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rasande, varianter, uttal och böjningar av rasande

Rasande synonym, annat ord för rasande, vad betyder rasande, förklaring, uttal och böjningar av rasande.

Synonymer till rasande

Andra språk

Rasande på Engelska

  • furious - he was furious (flew into a rage) when he heard my story
  • furious - a furious pace
  • awfully, terribly - an awfully graceful dive, that is very (terribly) cleverly done

Hur används ordet rasande

  1. En kanot glider sakta strax ovanför scenen i naturens tystnad där endast enstaka fågelkvitter hörs. En man, hemmahörande i en kanadensisk ursprungsbefolkning, spelar in ljuden, kanske för att kartlägga det som är på väg att försvinna. Nästa scen klargör kontroversen, ett gäng skogshuggare med dånande motorsågar fäller träd i rasande fart, det sista trädet är en vackert utsirad totempåle. (källa)
  2. Garfågelns främsta biotop utgjordes av fiskrika havsvatten. Innan den började jagas i större omfattning var den mycket talrik i Norra ishavets södra delar, i norra Atlanten och i Nordsjön. I största mängd förekom väl garfågeln vid Island och Newfoundland, vars av rasande bränningar omgivna små klippöar och skär beredde den trygga häckplatser. För att kunna ta sig i land krävde den en svagt sluttande strand och som häckningsplats föredrog den klippiga öar. Dessa preferenser utgjorde en stark begränsande faktor för lämpliga häckningslokaler. Troligen har det aldrig funnits mer än ett tjugotal öar med garfågelkolonier, varav åtta nu är kända, bland annat öar utanför Skottland, Newfoundland, Färöarna och Island. En koloni kunde bestå av tusentals individer. På Funk Island utanför Newfoundland kunde man i mitten av 1700-talet hitta uppemot 100 000 par som stod tätt ihop och ruvade sina ägg. (källa)
  3. Rasande koller orsakas av inflammation i hjärnan eller dess hinnor och brukar börja med oro, ibland med raseri eller krampanfall, varpå följer ett stadium av slöhet, tvångsrörelser, aptitlöshet och ibland förlamningssymptom. (källa)
  4. Med industrialismen förändrades staden i grunden. Manchester och trakten omkring hade sedan länge haft en lokal ylle- och spinningsindustri i liten skala, men med mekaniseringen av denna och den ökande handeln fick staden en helt ny ekonomisk betydelse. Från början av 1800-talet växte staden och dess befolkning i rasande takt, och Manchester hade vid mitten av seklet blivit världens främsta handelsplats för textilvaror, ibland kallat för "Cottonopolis" (cotton, bomull och "polis", latin för 'stad'). Som en av de största städerna i norra Englands kol- och stålbälte drog den också till sig företag inom dessa industrigrenar, och förblev en av Englands viktigaste industristäder under flera generationer. (källa)
  5. När Ronja är tillräckligt gammal får hon själv upptäcka skogen och vad som finns där. Trots sin fars varningar söker hon upp farorna för att lära sig att vara försiktig. En dag när hon aktar sig för att ramla ned i Helvetesgapet mellan borghalvorna möter hon Birk. Borkarövarna har flyttat in i den övergivna borghalvan och där tänker de stanna. De två prövar nu varandras mod genom att hoppa över Helvetsgapet tills Birk ramlar och blir hängande i kanten. Hon räddar honom med hjälp av sitt rep och ger honom sedan ett knytnävsslag i ansiktet. Mattis blir rasande över att Borkarövarna har flyttat in men det är inte mycket han kan göra åt det. (källa)
  6. Under Magnus Ugglas folkparksturné 1979 blev raggarna rasande och kastade stenar och ägg på honom efter att Expressen berättat om Ugglas nya singel Centrumhets som handlar om raggarna i Nässjö. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.