Ursinnig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ursinnig, varianter, uttal och böjningar av ursinnig

Ursinnig synonym, annat ord för ursinnig, vad betyder ursinnig, förklaring, uttal och böjningar av ursinnig.

Synonymer till ursinnig

Vad betyder och hur uttalas ursinnig

Ursinnig uttalas ur|sinn|ig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av ursinnig

Böjning (i positiv) ursinnig en ~ + subst. ursinnigt ett ~ + subst. ursinniga den/det/de ~ + subst. ursinnige den ~ + mask. subst. Komparation ursinnigare en/ett/den/det/de ~ + subst. ursinnigast är ~ ursinnigaste den/det/de ~ + subst.

Ursinnig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Ursinnig på Engelska

  • furious - my ironic question made him furious, a furious pace

Hur används ordet ursinnig

  1. Disneys version: Snövits styvmor, drottningen, har en spegel som varje dag svarar drottningen på uppmaningen "Spegel, spegel på väggen där. Säg mig vem som vackrast i landet är." Men så länge Spegeln svarade: "Drottning - du vackrast i landet är" så behövde Snövit inte frukta drottningens avund. Men med tiden blommar Snövit ut till en vacker kvinna trots de trasor drottningen klätt henne i. När spegeln sedan svarar att Snövit numera vackrast i landet är, så blir drottningen ursinnig och ber en jägare ta Snövit till skogen och komma tillbaka med hennes hjärta. Jägaren förmår inte att döda den vackra flickan utan låter henne gå och dödar i stället ett djur och tar dess hjärta till drottningen. Snövit flyr in i skogen och hamnar hos sju dvärgar. Eftersom Snövit lever svarar drottningens spegel fortfarande att Snövit är vackrast i landet. Drottningen ger sig då ut på jakt efter Snövit och hittar henne hos dvärgarna. Drottningen, som också är en häxa, förvandlar sig till en gammal gumma och ger Snövit ett förtrollat äpple som gör att Snövit hamnar i ett komaliknande tillstånd. Dvärgarna tror att Snövit är död och lägger henne i en kista gjord av glas. En äventyrssökande prins hittar henne och blir helt betagen av flickan. Han ger henne en kyss som bryter förbannelsen. Snövit vaknar och lever sedan lyckligt tillsammans med prinsen i resten av sina dagar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.