Rosenrasande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rosenrasande, varianter, uttal och böjningar av rosenrasande

Rosenrasande synonym, annat ord för rosenrasande, vad betyder rosenrasande, förklaring, uttal och böjningar av rosenrasande.

Synonymer till rosenrasande

Vad betyder och hur uttalas rosenrasande

Rosenrasande uttalas ros|en|ras|ande oböjligt och är ett adjektiv.

Rosenrasande betyder:

Ordformer av rosenrasande

Böjning (i positiv) rosenrasande en/ett/den/det/de ~ + subst.

Rosenrasande är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet rosenrasande

  1. Mats Ågren - Rosenrasande Riddaren Ragnar. (källa)
  2. Tony återvänder till Miami, där Frank blir rosenrasande över Omars död och att Tony genomförde affären utan hans samtycke. På en nattklubb försöker den korrumperade polisen Mel Bernstein att pressa Tony på pengar i utbyte mot polisbeskydd och upplysningar. Tony förargar Frank genom att flörta med Elvira. Två lejda mördare försöker mörda Tony på klubben, men han undkommer. Kort därefter dyker Tony, Manny och Chi-Chi upp på Franks kontor, övertygade om att Frank ligger bakom Bernsteins utpressning och torpederna. Frank erkänner sin inblandning i det hela och ber för sitt liv, men både han och Bernstein skjuts ihjäl. (källa)
  3. Halflead Bay utspelar sig i ett mycket litet fiskeläge i Australien under en vecka kort före sommarlovet, men i olika stycken görs även tillbakablickar och framåtblickar. Jamie har precis lyckats göra mål i en mycket viktig match i sin skolas fotbollslag, vilket för första gången på fem år tagit dem till final i skolligan där de ska möta ärkerivalen Maroomba. Jamie blir således i början av novellen en hjälte. När han blir intim med den jämnåriga flickan Alison blir dock den mycket aggressive Dory Townsend, som har ett odefinierat förhållande med Alison, rosenrasande på Jamie och startar ett slagsmål. Från att ha varit skolans hjälte blir Jamie på en dag utfryst från hela skolan, eftersom alla ärädda för Townsend. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.