Pyssla Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pyssla, varianter, uttal och böjningar av pyssla

Pyssla synonym, annat ord för pyssla, vad betyder pyssla, förklaring, uttal och böjningar av pyssla.

Synonymer till pyssla

Vad betyder och hur uttalas pyssla

Pyssla uttalas pyssla och är ett verb -de.

Pyssla betyder:

Ordformer av pyssla

Aktiv

pyssla
infinitiv
pysslar
presens
pysslade
preteritum
pysslat
supinum
pysslande
presens particip
pyssla
imperativ

Passiv

pysslas
infinitiv
pysslas
presens
pysslades
preteritum
pysslats
supinum

Pyssla är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Pyssla på Engelska

  • potter about, busy oneself - she is busy with her stamps

Hur används ordet pyssla

  1. Rosa tas med på en visning av ormarna -- men efteråt är det ingen som tänker på att stänga locket till buren. En orm smiter ut. Den ringlar genom terrängen. Till sist tar den sig ut i en roddbåt, där den rullar ihop sig under aktertoften. Helge och Rosa ger sig ut på en svärmisk roddtur. Genom sitt fönster ser Eina båten glida fram på den lilla sjön. Plötsligt ropar hon till och stänger fönstret. I båten har ormen vaknat till. Den hugger Rosa i benet. Giftet verkar snabbt. Helge bär Rosa till hennes rum och pysslar om henne i väntan på att doktorn ska komma. Också efter läkarbesöket fortsätter han att ängsligt vaka hos sin älskade. Lucy blandar sömnmedel i det te som ska hålla Helge vaken. Hon träffar också en strykare som ska hjälpa henne att utföra den brottsliga planen -- att röva bort Rosa sedan Helge somnat. Eina invigs i planen och gillar den. Av instinktiv misstänksamhet låter Helge sitt te stå orört. Han dricker i stället ett glas vin och faller i halvslummer. Han vaknar dock av ljudet från Lucys, Einas och strykarens förberedelser. Han tittar ut och kan med egna ögon se vad som är på färde. Einas rum ligger rakt under Rosas. Helge rusar ned med en revolver i handen, öppnar ljudlöst dörren och får syn på Eina som står lutad ut genom fönstret. Hon håller i ett rep och talar med strykaren nedanför. Helge kastar undan Eina och fyrar av revolvern mot strykaren som kommer klättrande uppför repet. Inkräktaren faller. (källa)
  2. Under 1960-, 1970- och 1980-talen visades flera program av varierande karaktär, inhemska program och inköpta program, tecknade program, dramaproduktioner och barnprogram med dockor eller vuxna som pysslade och berättade sagor. Barnprogrammen hade skilt ursprung och köptes in från såväl USA och Storbritannien som Östeuropa. (källa)
  3. Med den sistnämnda inledde han så småningom ett mångårigt förhållande och de skulle bli ett hett par i den parisiska skvallersfären. George Sand var några år äldre än Chopin och intog ibland en nästan moderlig inställning till sin älskare. Hon var alltför medveten om hans vid det här laget sviktande hälsa och pysslade gärna om honom på sitt familjegods i Nohant-Vic. Det var också med henne som Chopin tillbringade de ödesdigra månaderna vintern 1838–1839 på Mallorca som skulle bli början till slutet för honom. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.