Representant synonym, annat ord för representant, vad betyder representant, förklaring, uttal och böjningar av representant.

Synonymer till representant

Vad betyder och hur uttalas representant

Representant uttalas re|pre|sent|ant [-an´t] och är ett substantiv -en -er.

Representant betyder:

Ordformer av representant

Singular

representant
obestämd grundform
representants
obestämd genitiv
representanten
bestämd grundform
representantens
bestämd genitiv

Plural

representanter
obestämd grundform
representanters
obestämd genitiv
representanterna
bestämd grundform
representanternas
bestämd genitiv

Representant är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Representant översättning

Engelska

representative
a representative of the third world

Hur används ordet representant

  1. En representant från varje adelsätt har rätt att delta i mötet. Ättens huvudman har företrädesrätt att representera ätten. Mötet behandlar motioner och budget samt väljer personer till olika former av uppdrag och organ. Endast män har tidigare varit valbara och försök att ändra den ordningen så att även kvinnor ska kunna vara valbara har tidigare röstats ner. (wikipedia.org)
  2. Galjonsfigur används även i överförd betydelse, om någon som fungerar som representant utan att ha verklig makt. Detta kan gälla presidenter eller monarker, alternativt någon som får företräda ett företag eller en organisation. (wikipedia.org)
  3. Inom de suveräna stater som ingår i samväldet (Commonweath of Nations) där den brittiska monarken även är dessa staters statschef, finns det en personlig representant för statschefen i varje sådant land som har titeln generalguvernör (på engelska Governor-General eller Governor General, den exakta stavningen skiljer sig mellan länderna). (wikipedia.org)
  4. Generalkonsul är titeln för den diplomat som förestår ett generalkonsulat. Generalkonsuln är en stats representant i ett främmande land. Typiska uppgifter för en generalkonsul är att assistera och beskydda sändarstatens medborgare i mottagarstaten. Titeln generalkonsul är hierarkiskt högre än konsul och vicekonsul. (wikipedia.org)
  5. En husbonde var förr en man som ägde en bebyggd fastighet, till exempel en bondgård eller en verkstad. Husbonden ansågs vara juridisk och politisk representant för familj, tjänstehjon och alla andra (inhysingar) som bodde i huset. (wikipedia.org)
  6. Hässlebrodd (Milium effusum) är en växtart i familjen gräs som växer i skuggade lundar och oftast tillsammans med Lundlosta. Det finns en art till i släktet Milium nämligen sandbrodd (Milium vernale). Hässlebrodden är relativt vanlig i hela landet, övriga Europa och Nordamerika. Växten är mycket vanlig i Sydafrika där den är ensam representant för gräsen i Stipa-gruppen. Många av arterna i Stipa-gruppen som växte i Nordafrika torkades och exporterades världen över såsom råvara för papper. (wikipedia.org)
  7. Idealismen föddes under antiken. En representant för den objektiva idealismen i antikens Grekland var Platon, som hävdade att den verkliga världen, det var idéernas värld, en särskild värld bortom alla känslor, medan de reella tingens värld var en skuggornas värld, en värld av bleka reflektioner från idéerna. (wikipedia.org)
  8. Ett jungfrutal är det första tal som en nyvald ledamot håller i en politisk församling, framför allt ett parlament. Särskilt i länder som har majoritetsval i enmansvalkretsar (såsom Storbritannien och USA), där varje ledamot är ensam representant för ett visst område, finns vissa traditioner kring lämpliga ämnen för en ledamots jungfrutal. (wikipedia.org)
  9. Konsertmästare är en titel för musikernas främste representant och ledare i en större orkester. (wikipedia.org)
  10. Varje antagande av en krona i historien har inte företagits av en representant för kyrkan. En del monarker har själva tagit på sig kronan, utan kröningsceremoni, så till exempel Maximilian I av Tysk-romerska riket. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.