Retardera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder retardera, varianter, uttal och böjningar av retardera

Retardera synonym, annat ord för retardera, vad betyder retardera, förklaring, uttal och böjningar av retardera.

Synonym till retardera

Vad betyder och hur uttalas retardera

Retardera uttalas re|tard|era och är ett verb -de.

Retardera betyder:

Ordformer av retardera

Aktiv

retardera
infinitiv
retarderar
presens
retarderade
preteritum
retarderat
supinum
retarderande
presens particip
retardera
imperativ

Passiv

retarderas
infinitiv
retarderas
presens
retarderades
preteritum
retarderats
supinum

Perfekt particip

retarderad en
~ + subst.
retarderat ett
~ + subst.
retarderade den/det/de
~ + subst.

Retardera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet retardera

  1. En bil som startar från stillastående och accelererar rakt fram har en acceleration vars riktning sammanfaller med dess hastighet och farten ökar. När accelerationen minskar till noll upphör fartökningen och bilen får en konstant fart framåt. Om nu vägen svänger men bilens fart längs vägen är densamma, hastighetsmätaren visar konstant fart, så kommer ändå hastighetens riktning att variera. För att detta skall ske krävs en acceleration i sidled. Då vägen och bilen svänger till vänster är accelerationen alltså riktad rakt åt vänster i förhållande till bilen och tvärtom vid en högersväng. Den acceleration i sidled som behövs beror på vägens krökning, en skarpare kurva, eller del av kurva, kräver en större acceleration i sidled. Låt oss sedan anta att bilen, fortfarande med konstant fart längs vägen, når en raksträcka och dess acceleration är noll. Om bilen skall stanna längs raksträckan, bromsar föraren och genererar en acceleration som är parallell med bilens hastighet men motriktad och bilens fart minskar, eller annorlunda uttryckt, bilen retarderar. (källa)
  2. De har genomfört flera sidoprojekt såsom Ungdumshälsan (Organism 12 och T.R), Retarderat Eleverade (Seron och Organism 12), samt arbetat tillsammans med bland andra Looptroop. (källa)
  3. Retarderat eleverade bestod av Organism 12 och Seron. Då Seron slutat rappa torde projektet kunna anses som avslutat. (källa)
  4. Retarderat Eleverade är en kassett med hiphopgruppen Retarderat Eleverade som släpptes år 1999 på skivbolaget Dead Bresst Puhduckksjionz. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.