Rikligt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rikligt, varianter, uttal och böjningar av rikligt

Rikligt synonym, annat ord för rikligt, vad betyder rikligt, förklaring, uttal och böjningar av rikligt.

Synonym till rikligt

Andra språk

Rikligt på Engelska

  • ogg, abundant, abundand

Hur används ordet rikligt

  1. Retinol och andra retinoider finns rikligt i lever, matfett, ost och ägg. (källa)
  2. I Danmark förekommer glimmerskiffer rikligt i form av rullsten. (källa)
  3. Runt midsommartid blommar det rikligt av smörbollar på bäckraningarna. (källa)
  4. Gullris förekommer rikligt på många olika växtplatser i hela Norden. Den är även utbredd i övriga Europa, utom allra sydligaste delen, samt i norra Afrika, norra Asien och Nordamerika. (källa)
  5. i dagligt tal vanligen endast Harding) är en rikligt dekorerad och utsmyckad norsk variant av violinen med ett antal resonanssträngar. Hardingfelan har sedan nationalromantiken en inofficiell status som Norges nationalinstrument. (källa)
  6. Det finns väldigt få historiska belägg från Sverige att hundkäxen skulle använts som föda i äldre tider trots att dess pålrot utgör en synnerligen god födokälla, särskilt i överlevnadssituationer. Försvarets överlevnadsskola har placerat hundkäx i listan över de 14 viktigaste vilda växterna i överlevnadssituationer, dels på grund av dess näringsvärde men även då den är rikligt förekommande över hela landet. I täta bestånd kan insamlingen av rötter uppnå till upp till 1 kg/kvm. (källa)
  7. Det finns rikligt med blodkärl i skalpen. På skalpen kan man få sjukdomar som mjäll och cutis verticis gyrata. (källa)
  8. Arten är spridd ända upp till Finnmarken i Norge, Lappland i Sverige och mellersta Finland. Ofta ses den blandad med en annan rikligt förekommande samart, blek jordrök, vars utseende skiljer sig genom mera blågrått örtstånd och mindre och blekare blomkrona. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: