Rimfrost Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder rimfrost, varianter, uttal och böjningar av rimfrost

Rimfrost synonym, annat ord för rimfrost, vad betyder rimfrost, förklaring, uttal och böjningar av rimfrost.

Vad betyder och hur uttalas rimfrost

Rimfrost uttalas rim|frost och är ett substantiv.

Rimfrost betyder:

Ordformer av rimfrost

Singular

rimfrost
obestämd grundform
rimfrosts
obestämd genitiv
rimfrosten
bestämd grundform
rimfrostens
bestämd genitiv

Rimfrost är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet rimfrost

  1. Blixthalka uppstår inte bara vid regn, utan kan även uppstå vid kraftig dimma. Frysningen saktar då ned, på grund av latent värme som frigörs vid vattnets fasövergång från gas till is. Denna process kallas sublimering och medför att dropparna flyter ut och sammanvävs till en i det närmaste idealt slät vätskefilm, innan de fryser till en extremt hal hinna. Till skillnad från snö, slask, rimfrost och andra typer av isväglag, innehåller denna ishinna minimalt med luftbubblor. Detta är anledningen till att den är genomskinlig. Blixthalka har ofta en matt yta, snarare än sådan glansig yta man förknippar med hal is. Detta gör att bilförare lätt kan förväxla blixthalka med våt vägbana, då de båda väglagen kan ha snarlikt utseende. Blixthalka är därför farlig i dubbel bemärkelse. (källa)
  2. Vid rimfrost och fuktigt väder kan det höras ett fräsande ljud från kraftledningar. Det orsakas av att elektroner frigör sig från ledaren, accelereras ut i luften där en jonisering sker. För detta åtgår energi, koronaförluster, som tas från kraftöverföringen. Fenomenet kallas koronaurladdning och uppstår när det elektriska fältets styrka på ledarytan uppnår en viss gräns. Denna gräns påverkas starkt av framförallt spänningsnivån samt ojämnheter på ledarytan, vilka kan utgöras av rimfrost, fuktig snö, vattendroppar vid regn och dimma samt ev repor. (källa)
  3. I Andra Mosebok 16 kapitlet låter Gud manna falla från himlen. Under ökenvandringen efter uttåget ur Egypten blir mannan mat för israeliterna. Liggande på marken, ska mannat ha liknat rimfrost. Moses förmanar israelerna att samla manna för tillagning och bakning. I sex dagar faller manna från himlen. Den sjätte dagen är tillgången på manna dubbel, för att täcka behovet under sabbaten. Inget manna tillkommer under sabbaten. (källa)
  4. Rimfrost är en form av frost. Den bildas när en vattenmättad luftmassa avsätter snökristaller på kalla föremål. Ett exempel på rimfrost är snötäckets blixtrande solreflexer på morgonen efter en kall natt. Luften har då avsatt platta snökristaller på snöytan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.