Saft Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder saft, varianter, uttal och böjningar av saft

Saft synonym, annat ord för saft, vad betyder saft, förklaring, uttal och böjningar av saft.

Synonym till saft

Vad betyder och hur uttalas saft

Saft uttalas saft och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av saft

Singular

saft
obestämd grundform
safts
obestämd genitiv
saften
bestämd grundform
saftens
bestämd genitiv

Plural

safter
obestämd grundform
safters
obestämd genitiv
safterna
bestämd grundform
safternas
bestämd genitiv

Saft är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Saft på Engelska

 • juice, (fruit-)syrup, sap - raspberry syrup, glass of juice, the juice of an orange

Hur används ordet saft

 1. Från Italien spred sig glassen till Frankrike genom Katarina av Medici. När hon 1533 gifte sig med den franske prinsen förde hon med sig ett flertal italienska köksmästare, däribland sockerbagaren Francesco Procopio Coltelli som brukar räknas som den moderna glassens uppfinnare. Det vanligaste vid denna tiden var dock fortfarande glass av frusen saft eller fruktpuré. (wikipedia.org)
 2. Frukten blir stor som en apelsin, har läderartat skal och innehåller ett stort antal ätliga frön som vart och ett omges av ett saftigt, rött och ätligt kött med en syrlig, fruktig smak. Fruktköttet anses vara en delikatess, men kan även pressas till en klar röd saft som heter grenadin och används i drinkar. Skalet har använts som medicin mot hakmaskar och till garvning av läder. En amerikansk forskarstudie visade år 2005 att granatäpplejuice har en skyddande effekt mot prostatacancer. (wikipedia.org)
 3. Grenadin är saft av granatäpple, med eller utan konstgjorda färgämnen. Färgen är intensivt röd. Den används i drinkar som till exempel San Francisco eller Tequila Sunrise, både för smakens skull och för den djupröda färgen. Smaken är mycket söt men annars ganska neutral. (wikipedia.org)
 4. Inom folkmedicinen används groblad som omslag över sticksår främst på fötterna. Invärtes används växten främst vid förkylningar med slemmiga upphostingar. Den används även som ett munvatten för lindring av tandvärk vid karies. Vid getingstick eller myggstick kan lindring uppnås genom att pressa saft från ett färskt groblad direkt på sticket. Ofta inträder en snar lindring av både smärta, klåda och svullnad. (wikipedia.org)
 5. Guacamole består av mosad avokado som blandas med kryddor efter smak, såsom vitlök, tomat, färsk koriander, chilipeppar och saft från lime eller citron. För att dryga ut guacamolen kan exempelvis yoghurt, gräddfil eller crème fraîche användas. (wikipedia.org)
 6. Hallon (Rubus idaeus) är en buske som tillhör hallonsläktet i familjen rosväxter. Arten är nordligt cirkumpolär och förekommer i Europa, Asien och Nordamerika. Den växer vilt i nästan hela Sverige och har odlats i Sverige sedan renässansen. Vanligast är röda hallon, men även gula förekommer. Bären börjar mogna runt juni, men den stora skörden kommer i slutet av juli/augusti då plockandet måste ske omkring varannan dag för att inte bären ska förfaras. Bären äts som de är eller används till sylt och saft. (wikipedia.org)
 7. Av havtornsbär kan man bland annat göra saft, gelé, marmelad och likör, den förekommer även som smaksättning av sill och glögg. (wikipedia.org)
 8. Hemlagad är den föda som är tillverkad i hemmet. Begreppet omfattar såväl maträtter som dessert, sylt, saft och andra drycker. Den ska i sin helhet vara tillredd av råvaror. Motsatsen till hemlagad mat är exempelvis färdigmat och snabbmat. (wikipedia.org)
 9. Humor (från humores, kroppsvätskorna i humoralpatologi, ytterst av klassisk grekiska χυμός (chymos), bokstavligt "saft") är förmågan hos människor, saker eller situationer att framkalla glädjekänslor. För att uppfatta det roliga i en situation krävs ett "sinne för humor", något som alla människor har, men det finns många olika individuellt styrda faktorer som avgör om en enskild person finner en specifik händelse rolig. Bland de mest avgörande variablerna finns geografisk plats, kultur, mognadsnivå, utbildningsnivå, och kontext. Barn föredrar generellt sett fysisk humor, såsom slapstick (en stundom våldsam typ av humor), medan satir kräver en djupare förståelse för det som humorn riktar sig mot, ofta samhällskritik, och därför ofta kräver en mer vuxen publik. Konsten att vara rolig kallas komik, medan den skönlitterära och filmiska genre som är främst förknippad med humor kallas komedi. (wikipedia.org)
 10. Häggen är allmän över hela Norden såväl på låglandet som i fjällen ända till trädgränsen, och förekommer sporadiskt som en låg, nedtryckt buske ännu högre upp. Dess stenfrukter, "häggbären", som mognar i augusti är svartglänsande, väldigt söta och sträva. Trädets bark och blad har en bittermandelartad doft, som även ingår i blommornas vällukt. Särskilt barken och fruktstenarna är (liksom bittermandeln) rika på det ämne (amygdalin), varur blåsyra och bittermandelolja kan framställas, men bären bedöms som ofarliga. Fruktköttets mörka saft användes stundom till att rödfärga vin och likörer. Trädets ved är fin, jämn, tämligen hård och seg och därigenom tjänlig (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.