Samma Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder samma, varianter, uttal och böjningar av samma

Samma synonym, annat ord för samma, vad betyder samma, förklaring, uttal och böjningar av samma.

Synonymer till samma

Vad betyder och hur uttalas samma

Samma uttalas samma pronomen; mask. samme.

Samma betyder:

Ordformer av samma

Ordform(er) samma samme Eventuell grammatisk information ges i artikeltexten.

Andra språk

Samma på Engelska

 • same, similar - in the same way, the same stupid whining as before, at the same time, it', s the same man as last time, they', re wearing the same dress

Hur används ordet samma

 1. Vi kan förstå anledningarna – notera att ingen på topp tre i damernas förra tour tog individuell OS-medalj samma vinter – men sporten kan aldrig slå sig till ro med att dess stjärnor beter sig som från matteprovet skolkande gymnasiekids. (källa)
 2. Andra forskare är dock inte lika övertygade. Att undersöka så små tillika fossilerade strukturer med hjälp av svepelektronmikroskop och röntgenspektroskopi är inte lätt och innebär alltid ett visst mått av subjektivitet när resultatet ska tolkas, skriver Liliana D´Alba, forskare vid Universiteit Gent i Belgien, i samma tidskrift. Därmed inte sagt att flygödlor inte hade olika sorters hårbeklädnad och att några av dessa strukturer var besläktade med fjädrar. Frågan när och hos vilka de allra första fjädrarna uppstod måste dock fortfarande anses vara öppen, skriver hon. (källa)
 3. En undersökning bland 60 länder placerar Sverige på sjunde plats bland världens cybersäkraste länder. Enligt denna undersökning ligger Japan i topp, följt av Frankrike och Kanada. Undersökningen har tagit fasta på sju kriterier som alla ges samma vikt. Dessa kriterier är. (källa)
 4. Speciellt i början handlar det mycket om den opålitliga berättaren, den som leder åskådaren på villovägar. Som den där scenen hos psykologen där en voice over får oss att tro att det ska handla om terapeuten, låter oss följa henne ett tag, men sedan sätter patientens liv i fokus. Eller som får oss att se på samma sekvens ur olika perspektiv. Den som är hjälte i en människas ögon är en skurk i en annans. Ja, sådant. Basalt, visst, men för den manusintresserade finns ändå en hel del stoff att suga på. (källa)
 5. Han stod senast på Rondos scen 2011 och bjödå på en kritikerrosad jubileumshow. Nu gör han comeback på samma scen – tillsammans med Rolandz och krogshowen "Rolandz på Rondo". Dansbandet firar tioårsjubileum i år och tävlar dessutom i Melodifestivalen med bidraget "Fuldans". En hel del "fuldans" lär det även bli i höst, skriver 2Entertain och Vicky Nöjesproduktion i ett pressmeddelande. (källa)
 6. Vi har i samma artikel gått ut och bett om ursäkt för den dagen vi publicerade avsnittet. Det var inget aktivt val av oss, utan det var ett otroligt olyckligt och klumpigt misstag från vår sida. Det beror på att vi på haft ett ganska hårt tryck på oss och är en liten redaktion. I övrigt har jag egentligen inget att tillägga, förutom det jag redan sagt till Resumé, säger han. (källa)
 7. Bättre än väntat för EricssonBörs Ericssonchefen Börje Ekholm fortsätter att överraska marknaden med starka delårsrapporter. Ericssons tredje kvartal överraskar positivt, precis som de två första. För första gången sedan andra kvartalet 2016 presenterar telekombolaget en vinst efter skatt. Trots att analytikerna trott på ett nettoresultat på minus 167 miljoner kronor blev det ett plusresultat. Ericsson tjänade 2, 7 miljarder kronor efter skatt under det tredje kvartalet, vilket kan jämföras med minus 3, 5 miljarder under samma kvartal i fjol."Vi ser förbättringar inom hela verksamheten", skriver Börje Ekholm i vd-ordet. Omsättningen uppgick till 53, 8 miljarder kronor, mot förväntade 49, 8 miljarder. Ericsson driver fortfarande stora omstruktureringsprogram i form av sparbeting och omförhandlande av olönsamma kontrakt, rapporterar DI. (källa)
 8. Redan så sent som förra året kunde CNBC rapportera om att trots att exempelvis skönhetsbolaget Ulta, optikerkedjan Warby Parker och lågprisvaruhuskedjan Target öppnade butiker låg siffran med öppnade butiker inte ens i samma härad som antalet igenombommade motsvarigheter. (källa)
 9. Då sa de att de tyvärr inte kunde ge ut min bok, för de hade fått in en bättre roman som handlade om precis samma sak. Av en annan ung och okänd kille – Ulf Lundell, berättar Richard Hobert. (källa)
 10. Med Kanata handlar det om landets ursprungsbefolkning som har behandlats med samma grymhet som australier eller nya zeeländare har behandlat aboriginer respektive maoris. Det så kallade civiliserandet har lett till att dessa har gått ner sig i alkoholism, drogberoende och prostitution. Samma sak i Kanada. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.