Sarg Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sarg, varianter, uttal och böjningar av sarg

Sarg synonym, annat ord för sarg, vad betyder sarg, förklaring, uttal och böjningar av sarg.

Synonym till sarg

Vad betyder och hur uttalas sarg

Sarg uttalas sarg och är ett substantiv -en; pl. -er el. -ar.

Sarg betyder:

Ordformer av sarg

Singular

sarg
obestämd grundform
sargs
obestämd genitiv
sargen
bestämd grundform
sargens
bestämd genitiv

Plural

sarger
obestämd grundform
sargers
obestämd genitiv
sargerna
bestämd grundform
sargernas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer plural

sargar
obestämd grundform
sargars
obestämd genitiv
sargarna
bestämd grundform
sargarnas
bestämd genitiv

Sarg är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Sarg på Engelska

  • border, rib, side, sideboards, edging

Hur används ordet sarg

  1. Gratänger med kött eller fisk används ofta som huvudrätt, medan helt vegetariska gratänger ofta äts som tillbehör till exempel till en kötträtt. En gratängform är en värmetålig form med låg kant ("sarg"), vanligen av glas eller keramik, i storlek 20–35 cm, oval eller rektangulär. (källa)
  2. Spelfältet inom IIHF är 60 meter långt och 30 meter brett (rinkarna i NHL är istället närmare 61 meter långa och 26 meter breda). Hörnen är avrundade i en radie av 8,5 meter. Runt spelfältet går en sarg som är mellan 110 och 125 cm hög. Sargen längs båda kortsidorna (även kallat kortsarg, eller "rundel") är befäst med plexiglas ovanpå. Ovanför plexiglasrutorna finns skyddsnät som, liksom glaset, är till för att minimera risken för åskådarna vid kortsidorna att bli träffade av puckar från planen. (källa)
  3. Spelet spelas på en stor gräsplan (250x180 meter) som längs kanten har en låg sarg. Det hela går ut på att man inom sitt lag ska samarbeta för att driva bollen in i motståndarlagets mål. Ett lag består av fyra spelare. Målet består av två stolpar, sju meter från varandra. Ribba saknas dock vilket har fått till följd att så länge bollen går mellan stolparna, oavsett på vilken höjd, så räknas det som mål. Varje match delas in i fyra, sex eller åtta perioder (chukkers, chuckers eller chukkas). En chukka är 7 till 7 1/2 minuter lång (7 minuter om bollen då är död, max 7 1/2 minuter om den inte är det). Det laget som har flest poäng efter alla chukkas har vunnit. Alla polospelare måste ha ridhjälm på sig. En polohäst springer i ungefär 50 km/h och orkar spela cirka 2 chukkas under en match. Hästarna står för cirka 60-75 % av ekipagets skicklighet. (källa)
  4. Längden på 400 mäts 30 cm utanför sargen om sådan finns, saknas sarg mäts sträckan längs en tänkt löplinje 20 cm utanför den vita linjen. Det är ungefär på detta avstånd (medel av höger och vänster fot) man i praktiken springer som närmast. Löparbanor för utomhusbruk är ofta tillverkade i någon form av allvädersmaterial till exempel tartan. (källa)
  5. Den mandolin som är mest känd idag är den neapolitanska mandolinen. Den definierades på 1740-talet, med metallsträngar som stämdes som violinen. Denna "standardmandolin" är cirka 60 cm lång och är försedd med fyra dubbelsträngar av metall, stämda gd1a1e2 (lägst till högst). De spelas med plektrum och numera med den dallrande tremolo-tekniken. Resonanslådan hade ursprungligen en starkt välvd botten, men idag byggs den ofta med en sarg och flat botten ("amerikansk mandolin"). (källa)
  6. På vissa hål finns en markerad linje på sargerna, oftast i närheten av utslagsplatsen. Linjen kan vara markerad med exempelvis färgade tejpbitar. När någon gjort ett utslag och bollen inte lyckats passera markeringarna måste personen räkna slaget och börja om från utslagsplatsen tills bollen passerat markeringarna eller högsta antalet slag uppnåtts. (källa)
  7. Sarg (bandy) – kanten runt en bandyplan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.