Sargkant Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sargkant, varianter, uttal och böjningar av sargkant

Sargkant synonym, annat ord för sargkant, vad betyder sargkant, förklaring, uttal och böjningar av sargkant.

Vad betyder och hur uttalas sargkant

Sargkant uttalas sarg|kant och är ett substantiv.

Ordformer av sargkant

Singular

sargkant
obestämd grundform
sargkants
obestämd genitiv
sargkanten
bestämd grundform
sargkantens
bestämd genitiv

Plural

sargkanter
obestämd grundform
sargkanters
obestämd genitiv
sargkanterna
bestämd grundform
sargkanternas
bestämd genitiv

Sargkant är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sargkant

  1. 1983 blev Kea tvungen att avsluta sin professionella ishockeykarriär på grund av livshotande skallskador som han ådrog sig i en ishockeymatch mellan Golden Eagles och Tulsa Oilers. Kea och Oilers-spelarna George McPhee och Mike Backman jagade alla tre pucken, som var nära sargen, och när de närmade sig pucken så blev Kea tacklad av McPhee. Keas huvud träffade Backmans axel och efter det flög han bakåt och slog bakhuvudet i sargkanten. Direkt efteråt föll han framåt och landade med huvudet före i isen. Han överlevde men fick bestående men och drabbades bland annat av afasi. Den 31 augusti 1999 avled Kea i en drunkningsolycka i familjens swimmingpool på deras sommarställe i Ontario. (källa)
  2. Sauer tvingades avsluta sin spelarkarriär i förtid på grund av postkommotionellt syndrom efter att ha blivit tacklad av Dion Phaneuf vid en match mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs i Madison Square Garden den 5 december 2011. Direkt efter Sauer blev tacklad, flög hans hjälm av och han träffade sargkanten med bakhuvudet. (källa)
  3. Det engelska adjektivet gritty (från grit) kan på svenska antingen betyda "sandig", "grusig" och "grynig" eller "rå", "smutsig" och "hårdkokt". Inom ishockeyn betecknar ordet en ihärdig, oöm och beslutsam spelstil som också kännetecknas av fysiskt spel längs sargkanten samt ett och annat tjuvnyp. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.