Sarkastisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sarkastisk, varianter, uttal och böjningar av sarkastisk

Sarkastisk synonym, annat ord för sarkastisk, vad betyder sarkastisk, förklaring, uttal och böjningar av sarkastisk.

Synonym till sarkastisk

Vad betyder och hur uttalas sarkastisk

Sarkastisk uttalas sark|ast|isk [-as´t-] och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av sarkastisk

Böjning (i positiv) sarkastisk en ~ + subst. sarkastiskt ett ~ + subst. sarkastiska den/det/de ~ + subst. sarkastiske den ~ + mask. subst.

Sarkastisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Sarkastisk på Engelska

  • sarcastic, caustic - a caustic rebuttal

Hur används ordet sarkastisk

  1. Ännu en blockbuster med stora muskler och lite hjärna men till skillnad från mertalet tillkämpat humoristiska genresyskon är Venom-figuren en rätt rolig gynnare. Han är en av Spidermans slagpåsar och har nu alltså – enligt den rådande superhjältelogiken där allt som rör sig får en egen film – förärats en spinn-off som ger honom upprättelse och backstory. Om man som undertecknad bara är yrkesmässigt insatt i Marvels universum är denna svartglänsande och extremt böjliga varelse en ny och upplyftande bekantskap. Självömkande, sarkastisk och befriande amoralisk som ingen annan kollega i skrået. Där de andra levereras med krystad svärta och krystad humor kommer här en punkig super(anti)hjälte som kan backa upp ett hot som att "jag ska bita huvudet av dig" med att verkligen göra så. (källa)
  2. En sarkasm (av grekiskans sarkasmos, σαρκασμός, med samma betydelse från σαρκάζειν "slita sönder kött", "skära tänder (i raseri)", till σάρξ (gen. σαρκός), "kött") är ett yttrande där något sägs på ett skenbart humoristiskt sätt med ett överdrivet, sarkastiskt tonfall med avsikt att håna den eller det man syftar på. Sarkasmens sakinnehåll är ofta en stark överdrift och syftar till att förlöjliga. I Nationalencyklopedin definieras sarkasm som ett "yttrande som innehåller skarpt ironisk eller hånfull kritik", man kan också tala om sarkasm som sarkastisk kritik i en mer allmän bemärkelse, sarkasm är då en extra bitsk och/eller nedvärderande form av ironi. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.