Satsning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder satsning, varianter, uttal och böjningar av satsning

Satsning synonym, annat ord för satsning, vad betyder satsning, förklaring, uttal och böjningar av satsning.

Synonym till satsning

Vad betyder och hur uttalas satsning

Satsning uttalas sats|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av satsning

Singular

satsning
obestämd grundform
satsnings
obestämd genitiv
satsningen
bestämd grundform
satsningens
bestämd genitiv

Plural

satsningar
obestämd grundform
satsningars
obestämd genitiv
satsningarna
bestämd grundform
satsningarnas
bestämd genitiv

Satsning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Satsning på Engelska

  • venture, commitment, staking, bid - capital investment, concentrate on folk music

Hur används ordet satsning

  1. Under början av 2000-talet gjorde Svenska Spel en satsning på Greyhound Racing. Deras idé byggde på att greyhound betting skulle vara ett komplement till galopp och trav. Intresset var så pass stort att man sände en del lopp på TV. Man spelade då på vinnare i antingen åtta lopp, tre lopp eller de tre främsta i ett specifikt lopp. I dagsläget spelar man inte på detta sätt då Svenska Spel valde att lägga ner spel på hundkapplöpning vid årsskiftet 2005/2006. (källa)
  2. För att minska brottsligheten och öka tryggheten behövs ett effektivt brottsförebyggande arbete. Under förra mandatperioden genomförde regeringen en omfattande brottsförebyggande satsning, som bland annat inkluderade medel och uppdrag till Brå och länsstyrelserna. Det nationella programmet Tillsammans mot brott samlar regeringens målsättningar för det brottsförebyggande arbetet inom olika politikområden och syftar även till att öka kunskaperna på området och stimulera samverkan mellan olika aktörer. Individinriktade insatser såsom föräldraskapsstöd, avhopparverksamhet och återfallsförebyggande arbete är några av de insatser som nämns i programmet. Det kan också handla om hur näringsliv, polis och kommun kan samverka kring trygghetsfrågor i offentlig miljö, exempelvis genom förbättrad utomhusbelysning eller kamerabevakning på en brottsutsatt plats. (källa)
  3. Det är vanligt att en spelare måste spela för maxinsatsen för att kvalificera sig för den progressiva jackpotten eller göra en separat jackpottsatsning i samband med sin vanliga satsning. Vissa spelautomater betalar ut den progressiva jackpotten när en spelare får en viss vinnande symbolkombination, medan den progressiva jackpotten på andra maskiner är helt frikopplad från de symboler som visas och kan falla ut även under en spelomgång som inte ger någon vanlig vinst. (källa)
  4. Sverige gjorde under 1950-talet och början av 1960-talet en stor satsning (Den svenska linjen) på att utveckla kärnvapenteknologi parallellt med det svenska kärnvapenprogrammet, som inleddes 1945 och 1966-1972 befann sig i avvecklingsfas. En reaktor i Marviken, Eva, var tänkt, efter flera andra övervägda alternativ, att producera plutonium till de eventuella laddningarna. Attackflygplanet A 32 Lansen var tänkt som vapenbärare och senare A 37 Viggen, även det tilltänkta flygplanet Saab 36 var tänkt som vapenbärare för svenska kärnvapen. 1968 undertecknade Sverige icke-spridningsavtalet, i och med det avslutades allt vidare arbete på svenska kärnvapen. (källa)
  5. Den första svenska läsken som såldes i etiketterad flaska var Citron-Brus som lanserades av Nordstjernans mineralvattenfabrik 1905. Nordstjernans satsning på läsktillverkning gjordes genom att bolaget 1899 grundade ett dotterbolag, Nordstjernans Mineralvattenfabrik. Läsk kallades då i regel för smaksatt mineralvatten. Andra framgångar för Nordstjernan blev Äppellemonad, och Champagne-dricka. Senare lanserades även Hallon-Lemonad och Apelsin-Lemonad. Utmärkande för den svenska läskbranschen har varit essenstillverkarna som utvecklat olika smaker och varumärken som olika bryggerier sedan köpt in. Till de mer kända tillverkarna hör AB Roberts i Örebro och Saturnus AB i Malmö. Roberts grundades 1910 och levererar nästan all mustessens och utvecklade även Champis som blev en stor framgång. Saturnus lanserade den första colaläsken i Sverige - Cuba Cola 1953. En annan viktig aktör var Fructus som lanserade Pommac 1919. (källa)
  6. Position X – en TV4-satsning 2002. (källa)
  7. En formell definition på projekt är : En temporär satsning för att framställa en unik vara eller tjänst. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.