Satsstruktur Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder satsstruktur, varianter, uttal och böjningar av satsstruktur

Satsstruktur synonym, annat ord för satsstruktur, vad betyder satsstruktur, förklaring, uttal och böjningar av satsstruktur.

Vad betyder och hur uttalas satsstruktur

Satsstruktur uttalas sats|strukt|ur och är ett substantiv.

Ordformer av satsstruktur

Singular

satsstruktur
obestämd grundform
satsstrukturs
obestämd genitiv
satsstrukturen
bestämd grundform
satsstrukturens
bestämd genitiv

Plural

satsstrukturer
obestämd grundform
satsstrukturers
obestämd genitiv
satsstrukturerna
bestämd grundform
satsstrukturernas
bestämd genitiv

Satsstruktur är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet satsstruktur

  1. Nordöstkaukasiska språk, även östkaukasiska, kaspiska, nach-dagestanska eller dagestanska språk (inte att förväxla med dagestanspråk, som är en undergrupp), är en språkfamilj som talas främst i de ryska delrepublikerna Dagestan, Tjetjenien och Ingusjien, samt i norra Azerbajdzjan och Georgien. De delas in i nachspråk och dagestanspråk. De största språken i familjen är tjetjenska, ingusjiska, avariska och lezginska. Familjen är känd för komplexa ljudsystem (upp till 60 konsonanter och 30 vokaler i ett och samma språk), substantivklasser (genus), ergativ satsstruktur, och ett stort antal kasus, inklusive flera lokativa kasus. Nordöstkaukasiska språk grupperas stundom med nordvästkaukasiska språk under samlingstermen nordkaukasiska språk. (källa)
  2. Abazinska är ett SOV-språk med ergativ satsstruktur, och subjekt, direkt objekt och indirekt objekt markeras med verbaffix istället för kasus. Språket utmärker sig genom sitt minimala vokalsystem med endast två vokalfonem, medan konsonantsystemet är mycket omfattande med 63 konsonanter. (källa)
  3. Den grundläggande satsstrukturen är SVO (subjekt-predikat-objekt), men ordföljden är ej lika strikt som i till exempel svenska, även subjekt-objekt-predikat förekommer. (källa)
  4. Vietnamesiska är, liksom många språk i Sydostasien och kinesiska, ett analytiskt (eller isolerande) språk. Därmed arbetar dess grammatik i hög grad med ordföljd och satsstruktur snarare än med morfologi (ordböjning). Medan europeiska språk ofta använder morfologi för att uttrycka till exempel tempus, använder vietnamesiskan grammatiska partiklar eller syntaktiska konstruktioner. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.