Scepter Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder scepter, varianter, uttal och böjningar av scepter

Scepter synonym, annat ord för scepter, vad betyder scepter, förklaring, uttal och böjningar av scepter.

Vad betyder och hur uttalas scepter

Scepter uttalas scepter [sep´t-] och är ett substantiv sceptret; pl. scepter, best. pl. sceptren.

Scepter betyder:

Ordformer av scepter

Singular

scepter
obestämd grundform
scepters
obestämd genitiv
sceptret
bestämd grundform
sceptrets
bestämd genitiv

Plural

scepter
obestämd grundform
scepters
obestämd genitiv
sceptren
bestämd grundform
sceptrens
bestämd genitiv

Scepter är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet scepter

  1. Scepter, med betydelsen Spiran, var ett regalskepp och ett örlogsskepp som byggdes på Blasieholmens varv och sjösattes 1636. Hon var bestyckad med 58–66 kanoner och tjänstgjorde inom svenska flottan som Klas Flemings amiralsskepp och deltog som sådant i sjöslaget vid Kolberger Heide 1644 i striden mot kung Kristians danska flotta, samt under Erik Rynings befäl 1645. (källa)
  2. Scepter, med betydelsen Spiran, var ett regalskepp och ett örlogsskepp som ingick i Gustav II Adolfs krigsflotta och tjänade som kungens flaggskepp. Fartyget började byggas på Arnö skeppsvarv i Mälaren 1612 och stod klart för avsegling 1617. Byggmästaren hette Isbrand Johansson och kom från Holland. Kungen seglade själv med Scepter ett flertal gånger. Besättningen ombord bestod av 120 båtsmän och 200 knektar. Följande citat är från en samtida beskrivning av kungens stora och lilla kajuta. (källa)
  3. Regalskepp var under den svenska stormaktstiden beteckningen för flottans största skepp. Beteckningen finns i flera former: royalskepp, realskepp och regalskepp, med realskepp som den vanligaste. Klassifikationen användes 1615-1622 och från 1633 och in på 1670-talet, tillsammans med liknande termer som örlogsskepp, mindre örlogsskepp och pinass. Beteckningen regalskepp troddes tidigare bero på att de första skeppen av denna typ döptes efter riksregalier såsom krona, spira, äpple, svärd och den regerande dynastins vapen, men ordet hade inte denna meningen i början av 1600-talet, och de tidigaste skeppen med beteckningen är inte alla döpt efter riksregalier. Till exempel var år 1622 åtta skepp klassificerade som regalskepp: Äpplet, Kronan, Svärdet, Nykeln, Scepter, Wasan, Apollo, Stockholm, Maria, Andromeda och Tre Kronor. (källa)
  4. I samband med att The Drifters spelade in "Mexican Divorce" lade kompositören Burt Bacharach märke till Warwicks röst. Bacharach frågade Warwick om hon var intresserad av att spela in demonstrationsskivor som skulle användas för att sälja Bacharachs låtar till skivbolag. Direktören för Scepter Records, Florence Greenberg, fick höra Warwicks röst på demoskivan för "It's Love That Really Counts" och erbjöd Warwick ett skivkontrakt 1962. Kontraktet innebar att Burt Bacharach och Hal David blev hennes producenter. Warwicks färdighet innebar också att Bacharach kunde skriva mer invecklade sånger. Demoversionen av "It's Love That Really Counts" fanns med på hennes debutalbum från 1963, Presenting Dionne Warwick. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: