Sedan Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sedan, varianter, uttal och böjningar av sedan

Sedan synonym, annat ord för sedan, vad betyder sedan, förklaring, uttal och böjningar av sedan.

Synonymer till sedan

Vad betyder och hur uttalas sedan

Sedan uttalas sed|an äv. vard. ⊃sen [sen´] ad och är ett verb.

Sedan betyder:

Ordformer av sedan

Ordform(er) sedan adverb Variantstavning sen adverb

Andra språk

Sedan på Engelska

 • then, afterwards, later - we had lunch first, then we went out
 • after, since - we haven', t met since we were at school together
 • since - many years ago, a lot has happened since 1968, ever since the Middle Ages

Hur används ordet sedan

 1. Visserligen vet man sedan länge att flygödlorna hade trådlika fibrer eller "hår", så kallade pyknofibrer, som täckte delar av deras kroppar. Men dessa – har forskarna antagit – har mer fungerat som en sorts primitiv päls. (källa)
 2. I höstas vann Michael Schumachers son EM i formel 3, det gav honom tillräckligt många poäng för att få den superlicens som krävs i Formel 1. För en månad sedan meddelade Ferrari att han är en del av deras förarakademi och han förbereder sig nu för sin första säsong i Formel 2. (källa)
 3. De viktigaste orsakerna enligt mig är att vi har arbetat länge med informationssäkerhet, medvetandegraden är förhållandevis hög och som "early adopters" har vi hunnit lära oss av våra misstag. Vi är ett it-tätt land inom EU, där det finns en gemensam reglering för informationssäkerhet. Vi är relativt högutbildade och vi har myndigheter som har ett utpekat ansvar för att se till att vi har en rimlig nivå på vår "security posture" rent generellt. Sedan något år tillbaka har vi också en nationell strategi för informations- och cybersäkerhet där flera myndigheter har fått ett utpekat ansvar. (källa)
 4. Djurfront startades för två år sedan och har länge fokuserat på svenska minkfarmer, men målet är att alla djur ska vara fria. (källa)
 5. Helene Marie Fossesholm har under knappt tre år, mellan december 2014 och september 2017, behandlats med tillväxthormon på grund av sin ringa längd och har sedan 8 års ålder undersökts på barnsjukhus. Förbundet meddelar att Fossesholm var 137, 5 centimeter lång när hon var 13, 5 år gammal och hade en onormal växtutveckling. I dag är hon 151 centimeter lång. (källa)
 6. "De åtgärder som nu ligger i det sedan i somras omarbetade lagförslaget innebär också att allt material som privatpersoner laddar upp också måste övervakas – risken för censur, begränsningar och inskränkningar av yttrandefriheten är överhängande.". (källa)
 7. Sayoc var känd för polisen sedan tidigare för bombhot, narkotikabrott och stöld. När han greps jobbade han som pizzabud. Han har tidigare varit kroppsbyggare och jobbat som strippa, diskjockey och dörrvakt vid en nattklubb, enligt medieuppgifter. (källa)
 8. KARRIÄR: Anställd i banken sedan 1987. Har bland annat varit chef för strategisk affärsutveckling, "Globala finansiella institutioner", "Baltisk bankverksamhet" 2011-2013 och "Svensk bankverksamhet". (källa)
 9. För två veckor sedan var det dags för frikyrkan att göra entré. Att denna del av den svenska historien skulle tecknas genom storebror Gustaf var knappast förvånande. Gustaf, känsligt tolkad av Mattias Nordkvist, har från första avsnitt varit seriens sökande smärtpunkt. (källa)
 10. Speciellt i början handlar det mycket om den opålitliga berättaren, den som leder åskådaren på villovägar. Som den där scenen hos psykologen där en voice over får oss att tro att det ska handla om terapeuten, låter oss följa henne ett tag, men sedan sätter patientens liv i fokus. Eller som får oss att se på samma sekvens ur olika perspektiv. Den som är hjälte i en människas ögon är en skurk i en annans. Ja, sådant. Basalt, visst, men för den manusintresserade finns ändå en hel del stoff att suga på. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.