Sedimentlager Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sedimentlager, varianter, uttal och böjningar av sedimentlager

Sedimentlager synonym, annat ord för sedimentlager, vad betyder sedimentlager, förklaring, uttal och böjningar av sedimentlager.

Vad betyder och hur uttalas sedimentlager

Sedimentlager uttalas sedi|ment|lager och är ett substantiv, böjs som ¹lager.

Ordformer av sedimentlager

Singular

sedimentlager
obestämd grundform
sedimentlagers
obestämd genitiv
sedimentlagret
bestämd grundform
sedimentlagrets
bestämd genitiv

Plural

sedimentlager
obestämd grundform
sedimentlagers
obestämd genitiv
sedimentlagren
bestämd grundform
sedimentlagrens
bestämd genitiv

Sedimentlager är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sedimentlager

  1. Mängden fornfynd ökar kraftigt från 200-talet e.kr. Över hela landskapet finns 2 600 bevarade fornlämningar, i hög grad koncentrerade till det kuperade landskapets begränsade odlingsbara sedimentlager i tre dalgångar, Ljungans, Indalsälvens och Selångersåns. Bebyggelsen kom främst att förläggas till den nordöstra, solbelysta sidan av dalgångarna. (källa)
  2. En av de vanligaste sorternas växtfossil är kompressionsfossilerna, där ett blad eller någon annan tillplattad del av en växt ligger pressad mellan ett par sedimentlager och är bevarat i form av en kolhinna. Man finner också ofta pollen och sporer i insjöavlagringar och i stenkol. Mindre vanligt men ekonomiskt mycket betydelsefullt är kol från karbontidens träskflora. Bland de mest spektakulära växtfossilen märks förstenade trädstammar. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.