Servilitet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder servilitet, varianter, uttal och böjningar av servilitet

Servilitet synonym, annat ord för servilitet, vad betyder servilitet, förklaring, uttal och böjningar av servilitet.

Vad betyder och hur uttalas servilitet

Servilitet uttalas serv|il|itet [-e´t] och är ett substantiv -en.

Ordformer av servilitet

Singular

servilitet
obestämd grundform
servilitets
obestämd genitiv
serviliteten
bestämd grundform
servilitetens
bestämd genitiv

Servilitet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet servilitet

  1. I överflyttad bemärkelse används ordet stundom i politisk polemik som föraktfull beteckning för servilitet eller skymflig självuppgivelse över huvud taget. (källa)
  2. I början av juli 1942 fick Wilhelm List befälet över Armégrupp A i samband med Operation Blå, men List tvingades göra halt i norra Kaukasus på grund av brist på bränsle och ammunition. När Keitel försvarade List inför Hitler, avvisade Hitler Keitels vädjan och avskedade List. Därefter kom Keitel aldrig mer att ifrågasätta Hitlers order. Inför Operation Zitadelle, sommaren 1943, godtog Keitel Hitlers militära direktiv trots att flera befälhavare högljutt protesterade och hävdade att varken trupperna eller de nya stridsvagnarna var stridsberedda. Bland sina kolleger blev Keitel känd för sin servilitet inför Hitler och fick öknamnet "Lakaitel", en ordlek med hans namn och ordet "lakej". Han kallades även för "Nickesel", en leksaksåsna som nickade på huvudet. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.