Set synonym, annat ord för set, vad betyder set, förklaring, uttal och böjningar av set.

Set på Engelska

• set
  • set - twin set

Hur används ordet set

1. I Franska öppna tog sig Federer igenom de första omgångarna utan att imponera. Han besegrade sedan Tommy Haas i fem set och utklassade sedan Gaël Monfils i kvartsfinalen och nådde därmed sin tjugonde raka Grand Slam-semifinal. Han besegrade sedan del Potro i semifinalen i en femsetare och nådde finalen i Franska öppna för fjärde året i rad. I finalen mötte Federer Robin Söderling, som besegrade den fyrfaldiga mästaren Rafael Nadal i fjärde omgången. Federer vann matchen i tre set och vann därmed sin första titel i Franska öppna och tangerade även Pete Sampras rekord på fjorton Grand Slam-titlar och blev också med segern den sjätte manlige spelaren att vinna singeltiteln i alla fyra Grand Slam-turneringar, vilket betecknas som en "Karriär Grand Slam". (källa)
  2. Andra typer av räkning inom gamen har också använts, till exempel enligt James Van Alens VASSS, där poängen räknades från 1-21 eller 1-31 för vunnet set eller match ungefär som (tidigare) i bordtennis. (källa)
  3. Penrosetesselation, eller penrosemönster, är en aperiodisk tessellation med aperiodiska plattor, som har uppkallats efter den brittiske matematikern Roger Penrose. Denne presenterade sådana under 1970-talet i samarbete med matematikern John H. Conway. En annan matematiker som arbetade mycket med Penrosetessellationer var Robert Ammann, som oberoende av Penrose upptäckte Penroses tredje set. (källa)
  4. Den 1 september 2014 meddelade Federer att han skulle spela i turneringen. Federer gick in i turneringen som förstaseedad och fick därför hoppa över den första omgången. I den andra omgången mötte Federer australiensaren John Millman. Millman vann första set med 6–4, men Federer vände sedan matchen och vann andra och tredje set och matchen slutade 4–6, 6–4, 6–3. I kvartsfinalen så stod australiensaren James Duckworth för motståndet. Federer vann det första setet på 16 minuter och Duckworth vann bara sex poäng under hela setet. I andra set lyckades Duckworth vinna ett gem tidigt men Federer vann även det setet och matchen slutade 6–0, 6–1. Matchen tog totalt 41 minuter. I semifinalen så mötte Federer bulgaren Grigor Dimitrov och vann på två set med 6–2, 6–2. Finalen, som gick till en tresetare mot kanadensaren Milos Raonic var väldigt jämn. Federer breakade Raonic tidigt i första set och vann det med 6–4 och breakade igen i andra setets första gem. Men Raonic breakade tillbaks och det blev tiebreak. Federer vann de första två poängen, men sedan vann Raonic sju raka poäng och vann tiebreaket med 7–2. Tredje set var väldigt jämnt och båda spelarna hade flera breakbollar men ingen lyckades vinna de bollarna. När Federer ledde med 5–4 i gem och det stod 30–30 i Raonics survegem gjorde han dubbelfel och Federer vann därefter sin första matchboll och lyckades till sist vinna och vann därmed sin första titel i Brisbane. Segern i turneringen innebar också att Federer blev den tredje manliga tennisspelaren genom tiderna att vinna 1000 ATP-matcher. Federer blev också den första spelaren att vinna minst en singeltitel femton år i följd. (källa)
  5. Mansnamnet Set, eller Seth, är ett hebreiskt namn med betydelsen rotskott eller telning. Set var enligt gamla testamentet namnet på Adams tredje son (se Set (Bibeln). Set var också en ond gud i egyptisk mytologi, se Set (gud). (källa)
  6. I 2009 års Franska Öppna skrällde Söderling stort då han slog ut Rafael Nadal i åttondelsfinalen med 3-1 i set. Detta var Nadals första förlust någonsin i turneringen. I den följande kvartsfinalen besegrade han ryssen Nikolaj Davydenko med 3-0 i set. I semifinalen slog han chilenaren Fernando González med 3-2 i set. Den matchen var en riktig rysare där Söderling tappade en ledning på 2-0 i set till 2-2, och hade dessutom 4-1 mot sig i det avgörande femte. Trots det lyckades han vinna setet med 6-4 och därmed matchen. I finalen mötte han Roger Federer och förlorade med 3-0 i set. Söderling är den förste svensk som sedan hans tidigare tränare Magnus Norman 2000 nått finalen i Franska öppna. (källa)
  7. I dubbel nåddes hans bästa placering, en 90:e plats, i början av november 2006. I OS 2008 i Peking vann Wawrinka guldet i herrdubbel tillsammans med Roger Federer. De tappade bara ett set under hela turneringen. Setförlusten kom i finalen mot det svenska paret Simon Aspelin / Thomas Johansson, där schweizarna vann med setsiffrorna 6-3, 6-4, 6-7(4), 6-3. (källa)
  8. Nadal upprepade i juni sin finalseger mot Federer i Franska öppna genom att besegra denne i finalen med 6-3, 4-6, 6-3, 6-4. Nadal är därmed den förste manlige spelaren sedan Björn Borg (1980) som vunnit turneringen tre år i följd. Han nådde åter final i Wimbledonmästerskapen där han dock föll mot Roger Federer för andra året i rad. Matchen var mycket jämn, Federer vann med 3-2 i set, två av dessa i tiebreak. (källa)
  9. Badminton spelas i matcher om bäst av tre (3) set oavsett spelvariant. Det innebär att en match kan vinnas med setsiffrorna 2-0 eller 2-1. Seten avgörs normalt som först till 21 vunna poäng. Om båda spelarna/paren nått 20 poäng, fortsätter spelet tills någon av spelarna fått två poängs övertag eller först kommer till 30. Ett set kan därför vinnas med siffrorna 30-29. Oavsett vem som servat, får den som vinner bollen poäng. Varje vunnen boll ger en poäng. Detta poängsystem började gälla från säsongen 2006. Dessförinnan spelade man varje set till 11 poäng (damer) eller 15 poäng (herrar). Poäng tilldelades bara servaren om denne vann bollen. Eftersom badminton härstammar från det kolonialtiden så är det feodala räknesättet anammat. Där rankas spelarena efter avslutad turnering enligt följande: Vinnare A-final, Förlorare A-final, Vinnare B-final, Förlorare B-final. (källa)
  10. Här är ett exempel på hur en instruktion kan se ut i assembler, det är ett SET-kommando som sätter innehållet vid minnesadressen '0x1040' (hexadecimal notation för 4160) till värdet 0x0001 (hex för 1). SET-instruktionen innebär alltså att man lagrar ett tal på ett speciellt ställe i minnet. Denna instruktion består av ett ord som kodar för en viss operation, i det här fallet SET, följd av argumenten i form av adress och värde. (källa)