Sidensvans Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sidensvans, varianter, uttal och böjningar av sidensvans

Sidensvans synonym, annat ord för sidensvans, vad betyder sidensvans, förklaring, uttal och böjningar av sidensvans.

Vad betyder och hur uttalas sidensvans

Sidensvans uttalas siden|svans och är ett substantiv.

Sidensvans betyder:

Ordformer av sidensvans

Singular

sidensvans
obestämd grundform
sidensvans
obestämd genitiv
sidensvansen
bestämd grundform
sidensvansens
bestämd genitiv

Plural

sidensvansar
obestämd grundform
sidensvansars
obestämd genitiv
sidensvansarna
bestämd grundform
sidensvansarnas
bestämd genitiv

Sidensvans är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sidensvans

  1. Rönnens blommor är små och talrika, sitter i rikt förgrenade kvastar och utmärker sig med en mycket stark frän lukt, en doft som räknas till de s.k. aminoida luktämnena. Detta slags blomdoft är speciell för blommor som framförallt pollineras av flugor (till exempel fläder, hagtorn och murgröna). Trots sin styrka brukar doften inte märkas en bit bort från växten. Rönnblomman är av äppelblommornas typ med roslik krona och bred honungsrik disk innanför ståndarna. Den har 20 ståndare, ställda i tre cirklar. Frukterna kallas rönnbär och är små äppelfrukter, med endast 2 eller 3 rum med mycket tunna, mjuka hinnväggar. De mogna rönnbären utgör den viktigaste vinterfödan för många fågelarter, till exempel sidensvans och trastar. Genom fåglarna sprids fröna, och kan då också hamna på tak, murar, bergväggar och uppe i kronorna på större träd. (wikipedia.org)
  2. Sidensvans (Bombycilla garrulus) är en fågel som tillhör ordningen tättingar i familjen sidensvansar. Arten häckar i de nordligaste delarna av Eurasien och nordvästra Nordamerika. Vintertid kan den observeras i stora flockar längre söderut. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.