Själv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder själv, varianter, uttal och böjningar av själv

Själv synonym, annat ord för själv, vad betyder själv, förklaring, uttal och böjningar av själv.

Synonymer till själv

Vad betyder och hur uttalas själv

Själv uttalas själv pronomen -t superl. vard. -aste, n. äv. själv.

Själv betyder:

Ordformer av själv

Ordform(er) själv självt själva självaste själve Eventuell grammatisk information ges i artikeltexten.

Andra språk

Själv på Engelska

 • himself, ourselves, itself, herself, oneself, yourselves, themselves - she bakes her own bread
 • ourselves, themselves, yourselves, itself, oneself, himself, herself - self-portrait, self-criticism, self-defence, the children are playing by themselves, even the king called, he', s got himself to blame

Hur används ordet själv

 1. Själv är jag inte säker på hur bilan ska falla: över oansvariga utövare, mjäkiga förbund eller orimliga schemaläggare, men konstaterar att situationen är ohållbar och att Sverige är sämst i klassen. (aftonbladet.se)
 2. Richii Klinsmeister är en av de mest radikala djurrättsaktivisterna i Sverige. Enligt honom själv har han varit aktiv i 18 år. Under den tiden har han dömts flera gånger i svensk domstol, senast 2014. Han har funnits skyldig till bland annat skadegörelse, olaga tvång, olaga intrång, grovt olaga hot, ofredande och brott mot griftefriden. Den sista rubriceringen syftar på att han ska ha grävt upp en gravsten från en släkting till en blivande minkfarmare. (svt.se)
 3. Såret i Gustafs liv är den homosexualitet som bara han själv och hustrun känner till. I församlingen är hans begär givetvis tabu. Men i stället för att på vanligt vis låta en domedagspredikant skrika ut budskapet om att alla bögar ska brinna i helvetet, skildras glappet mellan ideal och verklighet så som livets stora lojalitetskonflikter ser ut, oavsett om man tror på Gud eller ej. Nämligen som en inre kamp. (aftonbladet.se)
 4. Ännu en blockbuster med stora muskler och lite hjärna men till skillnad från mertalet tillkämpat humoristiska genresyskon är Venom-figuren en rätt rolig gynnare. Han är en av Spidermans slagpåsar och har nu alltså – enligt den rådande superhjältelogiken där allt som rör sig får en egen film – förärats en spinn-off som ger honom upprättelse och backstory. Om man som undertecknad bara är yrkesmässigt insatt i Marvels universum är denna svartglänsande och extremt böjliga varelse en ny och upplyftande bekantskap. Självömkande, sarkastisk och befriande amoralisk som ingen annan kollega i skrået. Där de andra levereras med krystad svärta och krystad humor kommer här en punkig super(anti)hjälte som kan backa upp ett hot som att ”jag ska bita huvudet av dig” med att verkligen göra så. (svt.se)
 5. – För mig är feminismen en frigörande kraft. Så jag vill inte begränsa mig själv genom att bara skriva feministiska romaner och tillhöra en grupp feministiska författare, säger Camila Gutiérrez. (sverigesradio.se)
 6. Mycket kraft har lagts på fienderna, som i "The division" tålde väl många skott. Nu går de snabbare att bekämpa, men du dör också själv lättare. Dessutom är animationerna förbättrade, rörelserna vassare och det går att skjuta bort skyddet på de bepansrade fienderna för att göra dem sårbara. Pressbild. (svd.se)
 7. Modechefen själv förnekade dagen efter festen i ett nu borttaget Instagraminlägg att temat medvetet skulle anspelat på slaveri. Hon bad om ursäkt ifall någon uppfattat det så. (svt.se)
 8. Själv tillskriver Navid Modiri sig epiteten “samtalsaktivist”. I samband med lanseringen av poddens andra säsong var Ingrid Carlqvist, som i mediala sammanhang beskrivits som högerextrem, först ut som gäst. Avsnittet har i media mött något av en kritikstorm. Kolbjörn Guwalius beskriver i Arbetaren att det gjort podden till en arena för att normalisera rasistiska konspirationsteorier. (dagensmedia.se)
 9. – Om vi talar ekonomi så är de goda. Men det är inte sant för de politiska relationerna. Av någon anledning har den svenska politiska eliten placerat sig själv på en hög moralisk plattform, och där uppifrån anser de att de bara kan kritisera Ungern, säger Zoltán Kovács. (expressen.se)
 10. Spelarna får också tydliga direktiv att inte uttala sig om motståndarna, domarna eller fans och om eller när det sker är det i samförstånd med laget och tränarna med syfte att vinna fördelar. Som 2010 när jag spelade med Färjestad och mötte Skellefteå i kvartsfinalen. Vi hade under matchserien irriterat oss på Jimmie Ericsson och hans tendens att ramla lätt och det var ett återkommande samtalsämne och irritationsmoment inom laget. Jag minns än idag hur jag kunde vara förbannad och irritera mig på Jimmie när jag skulle lägga mig dagen innan match och än mer ilsk när jag vaknade upp dagen efter. Jag vet. Han hade tagit sig in under skinnet på mig och som lag lät vi det påverka oss. Utåt sa vi dock ingenting, inte förrän efter match fem då vi medvetet och strukturerat gick till skarp attack mot Ericsson. Vi skulle sätta press på Ericsson, och domarna förstås, men vad vi inte var medvetna om var Ericssons unika förmåga att lyfta sig själv och sitt lag i situationer som denna. Nej. Det blev inte lyckat. Jag erkänner det. Att jag och Jimmie sedan bodde tillsammans under VM bara nån vecka efter var rätt stelt inledningsvis även om vi vartefter log åt det faktum att vi alldeles nyss avskytt varandra. Och för att tydliggöra. Jimmie var en härlig kille utanför isen. (expressen.se)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.