Självstympning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder självstympning, varianter, uttal och böjningar av självstympning

Självstympning synonym, annat ord för självstympning, vad betyder självstympning, förklaring, uttal och böjningar av självstympning.

Vad betyder och hur uttalas självstympning

Självstympning uttalas själv|stymp|ning och är ett substantiv.

Ordformer av självstympning

Singular

självstympning
obestämd grundform
självstympnings
obestämd genitiv
självstympningen
bestämd grundform
självstympningens
bestämd genitiv

Plural

självstympningar
obestämd grundform
självstympningars
obestämd genitiv
självstympningarna
bestämd grundform
självstympningarnas
bestämd genitiv

Självstympning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet självstympning

  1. Ohlin, som även var sångare i svenska Morbid, blev känd för sin extrema scenutlevelse med bland annat självstympning. Han skrev en av de mest berömda låtarna inom "old school" black metal, "The Freezing Moon". Ohlin var känd för att göra en hel del absurda saker under sin karriär. Bland annat fann Ohlin en död kråka på marken som han stoppade in i en plastpåse. Innan han gick upp på scen, andades han in luften från påsen. Anledningen till detta var att han ville ha stanken av något dött i sina näsborrar samtidigt som han sjöng på scen. Det var även känt att Ohlin grävde ner sina kläder i marken för att de skulle ruttna och, enligt honom, lukta dött. (källa)
  2. Till självdestruktiviteten förs å ena sidan handlingar som personen på ett direkt sätt, och med flit, avser skada sig med, ett så kallat självskadebeteende, vilket kan ta sig uttryck i självstympning, att skära sig själv, med mera. Å andra sidan förs mer komplexa strukturer till självdestruktiviteten, det vill säga sådant som livsstil, tankemönster och livsval som leder till att personen låter sig förtryckas, skadas, såras eller utnyttjas. Det senare kan innefatta drogmissbruk, att ständigt söka sig till förhållanden där man blir förtryckt eller skadad, masochism, med mera. Självdestruktivitet brukar förklaras som uttryck för självförakt eller låg självkänsla, och sättas i relation till dödsdriften och aggression. (källa)
  3. Han skall ha varit sadomasochist, och ägnat sig åt självstympning, och stack nålar i kroppen, främst kring genitalierna. Han menade att han fått dessa tendenser från den misshandel han utsattes för i barndomen. Hans mord innebar ofta långsam tortyr. Han band barn och piskade dem. Han blev påkommen efter att ha skickat brev till ett av offrets mamma om vad som hänt hennes dotter. (källa)
  4. Schwarzkogler genomförde en rad performances inom body art. Hochzeit (1965) har tydliga konnotationer till sexualitet, erotik och existentiell ångest. Hans performancekonst kom med tiden att i allt högre grad innehålla inslag av självstympning. En myt som har uppstått är att Schwarzkogler amputerade sin egen penis. 1969 begick han självmord "i konstens namn" genom att kasta sig ut från balkongen till sin bostad. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.