Skaderapport Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skaderapport, varianter, uttal och böjningar av skaderapport

Skaderapport synonym, annat ord för skaderapport, vad betyder skaderapport, förklaring, uttal och böjningar av skaderapport.

Vad betyder och hur uttalas skaderapport

Skaderapport uttalas skade|rap|port och är ett substantiv.

Ordformer av skaderapport

Singular

skaderapport
obestämd grundform
skaderapports
obestämd genitiv
skaderapporten
bestämd grundform
skaderapportens
bestämd genitiv

Plural

skaderapporter
obestämd grundform
skaderapporters
obestämd genitiv
skaderapporterna
bestämd grundform
skaderapporternas
bestämd genitiv

Skaderapport är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skaderapport

  1. Den huvudsakliga arbetsuppgiften för en biografmaskinist är filmkörning. Filmen skickas till biografen antingen från filmdistributören direkt eller från biografen som körde filmen senast. Maskinisten skall tillse att alla akter till filmen har anlänt. Maskinisten skall även se till att filmkopian håller godkänd kvalité för filmkörning på biografen och annars fylla i en skaderapport som skickas till distributören. Maskinisten skall spola upp filmen så den är färdig att köras. På biografer med non-rewindanläggning ("stolpe") spolas hela filmen upp på en tallrik, men med skiftanläggning spolas filmen upp aktvis på 5-7 filmhjul beroende på hur lång filmen är, som sedan körs växelvis på två projektorer. Det finns även biografer som kan klippa ihop 3-4 akter per hjul som då körs på var sin projektor med bara ett skifte i mitten av filmen. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.