Skap Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skap, varianter, uttal och böjningar av skap

Skap synonym, annat ord för skap, vad betyder skap, förklaring, uttal och böjningar av skap.

Vad betyder och hur uttalas skap

Skap uttalas skap och är ett substantiv -et; pl. skap.

Skap betyder:

Ordformer av skap

Singular

skap
obestämd grundform
skaps
obestämd genitiv
skapet
bestämd grundform
skapets
bestämd genitiv

Plural

skap
obestämd grundform
skaps
obestämd genitiv
skapen
bestämd grundform
skapens
bestämd genitiv

Skap är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skap

  1. I och med det här direktivet kommer vi ha juridiska verktyg för att kräva vårätt, sade Alfons Karabuda, ordförande i Sveriges musikskapare (SKAP), i en intervju med Kulturnyheterna i mitten av februari. (källa)
  2. Musikförläggarna, Sveriges Kompositörer Och Textförfattare (SKAP) och Föreningen Svenska Tonsättare (FST) har tagit fram ett standartavtal som används mycket i Sverige. (källa)
  3. Året 1958 medverkade Sverige för första gången i Eurovision Song Contest. Till skillnad från dagens tävling fanns ingen radio- eller TV-sändning och uttagningen var helt intern. Det var föreningen SKAP (Svenska Kompositörer av Populärmusik) som utsåg vinnaren. Tillsammans med Sveriges Radio ansvarade de för uttagningen och totalt 152 kompositioner kvalade in. Vinnaren blev Åke Gerhards verk "Samma stjärnor lysa för oss två" och Alice Babs valdes som artist. Hon var dock inte nöjd med texten och därför skrevs den om av Gunnar Wersén och fick namnet "Lilla stjärna". Eurovision Song Contest 1958 gick av stapeln i Hilversum i Nederländerna. Alice Babs kom på fjärde plats av totalt tio bidrag. (källa)
  4. Sveriges kompositörer och textförfattare (SKAP) (tidigare Svenska kompositörer av populärmusik) – är en svensk intresseförening för yrkesverksamma kompositörer, textförfattare och bearbetare. SKAP grundades 1926 och har i dag cirka 1 400 medlemmar som verkar inom olika genrer. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.