Skapnad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skapnad, varianter, uttal och böjningar av skapnad

Skapnad synonym, annat ord för skapnad, vad betyder skapnad, förklaring, uttal och böjningar av skapnad.

Vad betyder och hur uttalas skapnad

Skapnad uttalas skap|nad och är ett substantiv -en -er.

Skapnad betyder:

Ordformer av skapnad

Singular

skapnad
obestämd grundform
skapnads
obestämd genitiv
skapnaden
bestämd grundform
skapnadens
bestämd genitiv

Plural

skapnader
obestämd grundform
skapnaders
obestämd genitiv
skapnaderna
bestämd grundform
skapnadernas
bestämd genitiv

Skapnad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skapnad

  1. 1749 besökte Carl von Linné Trelleborg under sin skånska resa. Linné konstaterade att "Trälleborg var en lång, smal by med en stor gata, låg utsträckt efter södra havssidan av Skåne land. Trälleborg har tillförne varit stad och på allt sätt även ännu hade skapnad av stad, uti vilken ett stort antal av hantverkare bodde...". (källa)
  2. Andelig Sjunge-Chors Andra delen. (Lund, 1796) Den 14:e sången med titeln "Hwar har sin skapnad". Åtta verser. (källa)
  3. I samband med företagets 25-årsjubileum beställde Osterman en marmortavla där en hyllningsdikt till bilen var ingraverad. Dikten är en översättning, ursprungligen skriven av US-Amerikanen John O. Munn och hette på engelska The automobile. Den stora marmortavlan med sin långa inskription beskrevs i samband med jubileet: "I den stora marmorhallen tilldrager sig också en inskriptionstavla, huggen i marmor med varje bokstav i relief, en berättigad uppmarksamhet Till sin skapnad synes oss denna tavla såsom en Mose lag. När man med vördnad och andakt tillägnar sig dess innehåll, tycker man sig stå inför en trosbekännelse, visserligen framställd i jagform men dock till sin mening tillägnad automobilen.". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.