Skelning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skelning, varianter, uttal och böjningar av skelning

Skelning synonym, annat ord för skelning, vad betyder skelning, förklaring, uttal och böjningar av skelning.

Vad betyder och hur uttalas skelning

Skelning uttalas skel|ning och är ett substantiv -en.

Ordformer av skelning

Singular

skelning
obestämd grundform
skelnings
obestämd genitiv
skelningen
bestämd grundform
skelningens
bestämd genitiv

Skelning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skelning

  1. En ortoptist arbetar tillsammans med en ögonläkare och undersöker, diagnostiserar och behandlar barn med glasögonbehov, ensidiga synnedsättningar (på grund av olika brytningsfel mellan ögonen, eller skelning) samt barn och vuxna med skelning, samsynsbesvär och neurologiska ögonbesvär, till exempel nystagmus (ögondarr) eller ögonmuskelförlamningar. Ortoptisten arbetar också med synscreening, för att finna synfel/skelning hos barn så tidigt som möjligt för en bra prognos. Majoriteten av patienterna är barn men andelen vuxna ökar på grund av ökade synkrav vid dataarbete och större läsmängder. (källa)
  2. Skelning (heterofori vid latent skelning eller heterotropi vid konstant skelning) eller strabism är en rubbning i ögonens ställning, rörelser och samverkan, men räknas inte till refraktionsfelen (synfelen) utan till ställningsfelen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.