Skicka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skicka, varianter, uttal och böjningar av skicka

Skicka synonym, annat ord för skicka, vad betyder skicka, förklaring, uttal och böjningar av skicka.

Synonymer till skicka

Vad betyder och hur uttalas skicka

Skicka uttalas skicka och är ett verb -de.

Ordformer av skicka

Aktiv

skicka
infinitiv
skickar
presens
skickade
preteritum
skickat
supinum
skickande
presens particip
skicka
imperativ

Passiv

skickas
infinitiv
skickas
presens
skickades
preteritum
skickats
supinum

Perfekt particip

skickad en
~ + subst.
skickat ett
~ + subst.
skickade den/det/de
~ + subst.

Skicka är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Skicka på Engelska

 • send, forward, dispatch, remit - send out (payment) reminders, send in application forms, send a parcel by post, we', ll have to send for a repairman, pass me the butter!

Hur används ordet skicka

 1. Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB: s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM: s personuppgiftspolicy. (va.se)
 2. Avläsningen av gasmätarens räkneverk kan ske genom leverantörens personal. Kunderna kan också själva utföra avläsningen genom att skicka in avläsningen via avläsningskort, telesvar, Internet eller liknande. Moderna gasmätare har även möjlighet till fjärravläsning. (wikipedia.org)
 3. Första gången glasögon omtalas i Sverige är i ett brev skickat mellan 1415 och 1463, då Johannes Hildebrand, munk i Vadstena skickade ett brev till biskopen i Linköping Knut Bosson (Natt och Dag) som han avslutar sålunda: Om Ni så önskar, vördnadsvärde Fader, så skicka mig också Edra brillor, som jag givit Eder, ty de äro ju sönderslagna. Ett annat och helt par skall jag icke försumma att sända Eder (översättning från latinet). I en kyrkomålning i Torshälla kyrka, målad på 1450-talet avbildas Abraham läsande en bok med en brilla framför ögonen. (wikipedia.org)
 4. Man kan även göra egna födelsedagskort. Den hobbyn brukar kallas för kortmakeri. På internet finns många gratistjänster där man kan skicka födelsedagskort eller andra kort via e-post. Ofta har man möjlighet att skriva en egen hälsning och kanske ladda upp en egen bild. (wikipedia.org)
 5. Om skyddskommittén inte är enig i en fråga kan inget majoritetsbeslut tas. Varje ledamot har däremot rätt att skicka frågan vidare till Arbetsmiljöverket så att de kan uttala sig. (wikipedia.org)
 6. I svensk handel förekommer hästkött vanligen som rökt och skivat smörgåspålägg (hamburgerkött) eller som ingrediens i vissa korvar som exempelvis medvurst och prickig korv. Större delen av det hästkött som säljs i den svenska dagligvaruhandeln importeras från Sydamerika. Av etiska skäl väljer många svenska hästägare att avliva hästarna på gården istället för att skicka dem till slakt. Kött från inhemska hästar blir ofta djurfoder för katter och hundar, medan avfallet brukar skickas till en uppsamlingsplats. (wikipedia.org)
 7. Det var en kväll i slutet av februari som olyckan inträffade. När mamman Kia släppte uppmärksamheten för ett kort ögonblick rullade åtta månader gamle Noah av skötbordet och ner på badrumsgolvet. Kia och pappan Sinan kontaktade 112 som beslutade om att skicka en ambulans. (aftonbladet.se)
 8. Ett transaktionshanteringssystem är ett grundläggande informationssystem som kan hålla ordning på stora volymer av information om till exempel kunder, order, leveranser, lagerstatus, fakturor eller löner. I regel har stora organisationer flera olika transaktionshanteringssystem för att ledningen ska ha tillgång till mer information som sedan sammanställs i deras hierarkiskt sett högre informationssystem där det lagras information om en utvald kunds order och utifrån den informationen kan företaget sedan skicka ut specialgjord reklam. (wikipedia.org)
 9. I Sverige började man skicka julkort i slutet av 1800-talet. Både influenser och kort kom till Sverige från Danmark och Tyskland. Då kunde det stå Fridfull jul, Fröjdefull jul och Glad jul på korten. Nu är det vanligast med God jul. (wikipedia.org)
 10. En form av kommunikation behövdes för att tågklarerarna i båda ändar av en sträcka inte ska skicka tåg mot varandra. En tidig form av säkerhet var utnyttjandet av stafettstavar som angav om linjen var fri för trafik. Endast ett tåg i taget kunde ha stafettstaven. Detta system har använts fram till våra dagar på exempelvis Irland. Några år efter de första brittiska järnvägarnas öppnande kunde telegraf användas, vilket löste det problemet bättre. På senare tid används datasystem eller telefonsamtal. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.