Skifferberg Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skifferberg, varianter, uttal och böjningar av skifferberg

Skifferberg synonym, annat ord för skifferberg, vad betyder skifferberg, förklaring, uttal och böjningar av skifferberg.

Vad betyder och hur uttalas skifferberg

Skifferberg uttalas skiffer|berg och är ett substantiv.

Ordformer av skifferberg

Singular

skifferberg
obestämd grundform
skifferbergs
obestämd genitiv
skifferberget
bestämd grundform
skifferbergets
bestämd genitiv

Plural

skifferberg
obestämd grundform
skifferbergs
obestämd genitiv
skifferbergen
bestämd grundform
skifferbergens
bestämd genitiv

Skifferberg är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet skifferberg

  1. Rheinisches Schiefergebirge ("Skifferbergen vid Rhen" eller "Rhenska skifferbergen") är ett bergsområde som huvudsakligen ligger i Tyskland (förbundsländerna Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen och Saarland) men även i Luxemburg, Frankrike och Belgien. Till bergsområdet räknas även Ardennerna. Regionens högsta punkt är berget Großer Feldberg i Taunus med 881,5 meter över havet. (källa)
  2. Taunus är den skogrika delen av skifferbergen vid Rhen. I området finns omfattande vinodlingar och ett flertal kända mineralvattenskällor: Wiesbaden, Selters, Soden, Bad Nauheim. (källa)
  3. Hunsrück (ty. der Hunsrück eller enligt lokal dialekt Hundsbuckel) är en högplatå i västra Tyskland, väster om Rhen och söder om Mosel. Hunsrück är en del av de Rhenska skifferbergen i Rheinland-Pfalz (till en liten del i Saarland). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.