Skiftning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skiftning, varianter, uttal och böjningar av skiftning

Skiftning synonym, annat ord för skiftning, vad betyder skiftning, förklaring, uttal och böjningar av skiftning.

Synonymer till skiftning

Vad betyder och hur uttalas skiftning

Skiftning uttalas skift|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av skiftning

Singular

skiftning
obestämd grundform
skiftnings
obestämd genitiv
skiftningen
bestämd grundform
skiftningens
bestämd genitiv

Plural

skiftningar
obestämd grundform
skiftningars
obestämd genitiv
skiftningarna
bestämd grundform
skiftningarnas
bestämd genitiv

Skiftning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Skiftning på Engelska

  • tinge, variation, change, shade - a tinge of red

Hur används ordet skiftning

  1. På liknande sätt kan man erhålla konstgjord krysoberyll samt färglösa eller gula safirer. Dessa syntetiska ädelstenar har alla egenskaper identiska med de naturliga, med skiljer sig från dessa genom sitt innehåll av runda luftblåsor, som i regel kan ses med hjälp av lupp. De har inte heller den sidenartade skiftning, som äkta rubiner och safirer ofta uppvisar. (källa)
  2. Makrillen har små fjäll, två långt skilda ryggfenor samt fyra till fem bifenor bakom andra ryggfenan och analfenan. Ryggens svarta tvärband sträcker sig ned mot sidolinjen. Färgen övergår från den mörkgröna ryggen (även blå rygg förekommer) till ljusgrön mellan de svarta tvärfläckarna och därefter i en skiftning av pärlemor och guldglans till den rent vita buksidan. Den saknar simblåsa och kan därför dyka obehindrat. Makrillen äter huvudsakligen (djur)plankton, bland annat mindre kräftdjur, men också rom från andra fiskarter. Den äter även fiskyngel och mindre fiskar. Själv utgör makrillen ett eftersökt byte för många rovfiskar och andra djur som hämtar sin föda ur havet. (källa)
  3. Efter drygt två månader når larverna en längd av 7-8 mm. Då spinner de ner sig i marken. Innan vintern kan en del av dem ha övergått till puppstadiet. Påföljande år utvecklas de till ca 10 mm långa, vuxna malar och börjar svärma närönnen blommar. Vingbredden uppgår till 10 - 14 millimeter. Vingarna är spräckligt mönstrade och försedda med fransar. Dräkten går i brungrått och gulvitt med violett skiftning. Kroppen är fint behårad och antennerna är långa och smala. Larven ärödbrunaktig och puppan är vitaktig. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.