Skinn Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skinn, varianter, uttal och böjningar av skinn

Skinn synonym, annat ord för skinn, vad betyder skinn, förklaring, uttal och böjningar av skinn.

Synonymer till skinn

Vad betyder och hur uttalas skinn

Skinn uttalas skinn och är ett substantiv -et; pl. skinn.

Skinn betyder:

Ordformer av skinn

Singular

skinn
obestämd grundform
skinns
obestämd genitiv
skinnet
bestämd grundform
skinnets
bestämd genitiv

Plural

skinn
obestämd grundform
skinns
obestämd genitiv
skinnen
bestämd grundform
skinnens
bestämd genitiv

Skinn är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Skinn på Engelska

  • coat, skin, fur pelt, hide - wolfskin, suede coat, leather sofa, sunbathing dries the skin

Hur används ordet skinn

  1. Garfågel (Pinguinus impennis) var en fågelart tillhörande familjen alkor. Garfågeln kunde inte flyga men den var mycket skicklig på att dyka och den var en havslevande fågel vars hemvist var norra Atlanten. Den dog ut under 1800-talet på grund av alltför intensiv jakt. Den jagades främst för sitt kött och sitt dun, men även för sitt skinn och fett. Insamling av ägg bidrog också till att bestånden minskade. De två sista säkert identifierade exemplaren dödades den 3 juli 1844 på ön Eldey utanför Islands kust. Det finns några obekräftade uppgifter att garfågel skulle ha observerats ännu något tiotal år senare. Idag finns uppstoppade exemplar av garfågeln i åtskilliga museer. (källa)
  2. Garva – ett sätt att bereda skinn/läder, se garvning. (källa)
  3. Garvning av djurhudar och skinn är en procedur varigenom hud omvandlas till läder och är en form av konservering som syftar till att göra lädret mjukt och hållbart. Även fiskskinn kan garvas. I inskränkt bemärkelse är garvning en fysikalisk-kemisk process mellan garvämne och hudsubstans. Beredningen utförs av garvare vid ett garveri. (källa)
  4. Gulvit (en: cremello) är en relativt ovanlig hästfärg. En Cremello-färgad häst har ljust skinn (ej helt utan pigment), blå ögon och vitaktiga täckhår med en gyllene nyans. Skyddshåren har ungefär samma färg som täckhåren, ofta aningen ljusare. Cremello grupperas ofta tillsammans med pärlvit och rökvit som dubbelgula färger. (källa)
  5. På pälsdjur reser sig håren på skinnet. Detta har huvudsakligen två funktioner, pälsen blir tjockare och varmare eller att pälsdjuret ser större och farligare ut. (källa)
  6. Handväskor kan tillverkas av skinn, plast eller textila material. De kan innehålla många olika fack av vilka något eller några brukar vara försedda med blixtlås för större säkerhet. De bärs i ett eller flera handtag eller remmar. Längre remmar möjliggör att väskan bärs som axelväska vilket ger större rörelsefrihet åt bäraren. (källa)
  7. En håltång är en tång vars ena skänkel är försedd med en eller oftast flera hålpipor och den motstående skänkeln med ett mothåll, vanligen av mässing. Om tången har flera hålpipor är sitter dessa ordnade efter storlek på ett roterande huvud. Håltänger används främst för att ta upp cirkulära hål i skinn, läder och liknande material. (källa)
  8. Barken kan användas vid garvning av skinn. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.