Skrev Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder skrev, varianter, uttal och böjningar av skrev

Skrev synonym, annat ord för skrev, vad betyder skrev, förklaring, uttal och böjningar av skrev.

Synonym till skrev

Vad betyder och hur uttalas skrev

Skrev uttalas skrev se under skriva.

Ordformer av skrev

skrev se under skriva

Andra språk

Skrev på Engelska

  • wrote
  • crutch, crotch, fork

Hur används ordet skrev

  1. När jag var tonåring försökte mina föräldrar kontrollera allt jag gjorde. Jag minns när jag hade sex med min dåvarande pojkvän. Hela kyrkan fick reda på det, och jag blev relegerad från den kristna skolan jag gick på. Han, däremot, fick gå kvar. Bloggen blev min frihet, där jag skrev anonymt om mitt liv, om mina flick- och pojkvänner, om sex, och om mitt gudstvivel, säger Camila Gutiérrez. (källa)
  2. "Tänk på hur mycket du kan skada människor, deras minnen, deras folks situation, när du väljer ett tema för att" krydda upp" ett lyckligt ögonblick i ditt liv" skrev den brasilianska sångerskan Elza Soares i ett inlägg på Instagram. (källa)
  3. Dels fick vi kritik från Kolbjörn på Arbetaren. Även Brit Stakston från Dagens Nyheter och Jens Liljestrand skrev i Expressen och kritiserade oss. Det har också varit två artiklar i Sydsvenskan, så det har varit rätt många namnkunniga journalister som har kritiserat oss på olika punkter, säger Navid Modiri. (källa)
  4. Trots att en jury valt ut henne blev både musikjournalister och allmänhet provocerade av juryns val och skrev i sociala medier att hon inte förtjänade att vinna. (källa)
  5. Mellan jag var 19 och 22 skrev jag i rask takt tre romaner. Två av dem snabbt refuserade. Den tredje var det ett bokförlag som tände på ordentligt. Flera lektörer skulle läsa. Så kom samtalet: "Alla är väldigt positiva. Vi tar ett avslutande möte på telefon på fredag klockan tre". Jag köpte och satte en champagneflaska på bordet. Så ringde de och sa: "Vi är så ledsna, den här veckan har vi fått in en annan roman som handlar om precis det du har skrivit om. Och vi tycker den är bättre". (källa)
  6. En av ornitologins äldsta förgrundsgestalter är Plinius d.ä. som levde under det första århundradet efter Kristus. Han skrev samlingsverket Naturalhistoria vars tionde band hette Om fåglarna. Plinius d.ä var dock inte en ornitolog i dagens mening utan snarare en samlare av den information som då fanns tillgänglig i andra skrivna eller muntliga källor. Mycket är exempelvis hämtat från Aristoteles naturhistoriska encyklopedi. Resultatet blev att hans "fågelbok" innehåller en mängd fåglar han själv aldrig ens sett och andra fåglar som idag bara är mytiska djur som exempelvis Fågel Fenix. Trots att denna bok varit utgångspunkt för många av de vetenskapliga namn som fåglar har idag så är det med denna bok precis som med många andra historiska zoologiska skrifter svårt att tyda vilka fåglar som författaren skriver om. (källa)
  7. Galaterna är kända för eftervärlden genom aposteln Paulus som besökte området flera gånger under sina resor och även skrev ett brev, Galaterbrevet, till församlingarna i området. (källa)
  8. Carlberg skrev också musiken, sångtexterna och alla manus till den svenska versionen. Han byggde ganska lite på innehållet i de ryska böckerna och filmerna och odlade sin egen humor, Drutten kan rimma på sitt namn eftersom hon är Stockholmare: En liten drutt blir lätt trutt, Gena heter Gena eftersom hans mormor, som ropade "kom genast" till honom, inte kunde uttala "s" och "t". (källa)
  9. År 1907 skrev Samuel Wyer "A treatise on producer-gas and gas producers". Den beskriver olika gasgeneratorer, då främst amerikanska sådana, men även Ekmans gasgenerator finns beskriven. Boken beskriver tekniken bakom gasgenereringen och ger anläggningsexempel på större gasgeneratoranläggningar (främst stålverk). (källa)
  10. Den första kända kulturen att aktivt utveckla geografi som en vetenskap var antikens Grekland. Till exempel berättades om Anaximander från Miletos att han skulle ha varit den förste som omkring 550 f.Kr. ritade en karta över jorden och havet. Herodotos från Halikarnassos (484–424 f.Kr.) skrev ett stort antal geografiska texter. Även Klaudios Ptolemaios (cirka 100 till 175 e.Kr.) samlade topografiska informationer och utgav anledningar hur kartor bör ritas. Romarna utvecklade sedan avancerade kartografiska tekniker, då de utforskade nya områden. Under medeltiden utvecklade främst araberna Muhammad al-Idrisi, Ibn Battuta, och Ibn Khaldun teknikerna som uppfunnits av grekerna och romarna, och utvecklade även nya egna tekniker. I Europa gick intresset för geografin däremot tillbaka. Vetenskapen hölls vid liv i Kina och Orienten. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.