Skyla synonym, annat ord för skyla, vad betyder skyla, förklaring, uttal och böjningar av skyla.

Synonymer till skyla

Vad betyder och hur uttalas skyla

Skyla uttalas skyla och är ett verb skylde.

Skyla betyder:

Ordformer av skyla

Aktiv

skyla
infinitiv
skyler
presens
skylde
preteritum
skylt
supinum
skylande
presens particip
skyl
imperativ

Passiv

skylas
infinitiv
skyls
presens
skyldes
preteritum
skylts
supinum

Perfekt particip

skyld en
~ + subst.
skylt ett
~ + subst.
skylda den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer passiv

skyles
presens

Skyla är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Skyla översättning

Engelska

cover, hide, veil
she covered her face with her hands

Hur används ordet skyla

  1. Plaid betecknar den rektangulära sjal som i Skotska högländerna traditionellt bärs över vänster axel till kilten. Plaid bärs även av kvinnor. Plaiden och kilten är oftast rutmönstrade i klanens färger. Därför har ofta även moderna plädar, även om de inte ingår i en skotsk nationaldräkt, mönster som påminner om de skotska. Ändamålet med pläden är att ge värme och i viss mån skyla användaren. En plaid kan också bäras kring midjan, och då räcker den till knäna. I kyligt väder kan den dras ända ner till fötterna. I Skotska lågländerna är det traditionella mönstret svarta rutor på vit botten eller grårandigt. Sjalen kallas där shepherd's plaid (herdepläd) eller maud. (wikipedia.org)
  2. Rökridå är en på artificiellt sätt skapad rök, konstgjord dimma, på stridsfältet för att skyla verksamhet. Färgad rök kan utnyttjas som signalmedel. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Skyla Synonymer Betyder Uttal