Slutakt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder slutakt, varianter, uttal och böjningar av slutakt

Slutakt synonym, annat ord för slutakt, vad betyder slutakt, förklaring, uttal och böjningar av slutakt.

Vad betyder och hur uttalas slutakt

Slutakt uttalas slut|akt och är ett substantiv.

Ordformer av slutakt

Singular

slutakt
obestämd grundform
slutakts
obestämd genitiv
slutakten
bestämd grundform
slutaktens
bestämd genitiv

Plural

slutakter
obestämd grundform
slutakters
obestämd genitiv
slutakterna
bestämd grundform
slutakternas
bestämd genitiv

Slutakt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet slutakt

  1. 1612 skedde ytterligare en svensk invasion, vars slutakt var slaget i Vittsjö. (källa)
  2. De viktigaste bland slutaktens bestämmelser är följande. Med Ryssland förenades som ett särskilt kungarike under namn av Polen ("Kongresspolen") omfattande större delen av hertigdömet Warschau, medan Posen med titel storhertigdöme gavs åt Preussen och Kraków med område förklarades som fristat, Stadsstaten Krakow, under rysk-österrikisk-preussiskt protektorat. Ryssland återställde det 1809 av Österrike avträdda Östgalizien. (källa)
  3. Denna sedeskildring, som bröderna i ett förord närmast ber om ursäkt för att de skrivit, beskriver en hederlig bondflicka och hennes undergång i Paris. Huvudpersonen ska ha baserats på en av brödernas egna tjänarinnor, vilken vid sin död visade sig ha levt ett dubbelliv som hennes arbetsgivare inte märkt. Germinie Lacerteux är en ung kvinna med enkla men starka känslor som jobbar hos den en gång välbärgare men mycket hedersamma mademoiselle Varandeuil. Därigenom har hon själv ett oerhört gott rykte i kvarteret men hennes olycka blir en förälskelse i den unge och sköne men ruttne Jupillon. Därefter genomgår Germinie bland annat en hemlighållen graviditet, skuldsätter sig upp över öronen för sin älskares skull och börjar därefter leva utsvävande sedan han svikit henne. Hela tiden lyckas hon emellertid dölja detta för sin omtänksamma arbetsgivare som ingenting anar förrän i romanens tragiska slutakt. (källa)
  4. Ett antal uppföljningsmöten för att förbättra relationerna och genomföra slutakten följde. Stora sammankomster hölls i Belgrad (4 oktober 1977 till 8 mars 1978), Madrid (11 november 1980 till 9 september 1983), och Wien (4 november 1986 till 19 januari 1989). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.