Slutkamp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder slutkamp, varianter, uttal och böjningar av slutkamp

Slutkamp synonym, annat ord för slutkamp, vad betyder slutkamp, förklaring, uttal och böjningar av slutkamp.

Synonym till slutkamp

Vad betyder och hur uttalas slutkamp

Slutkamp uttalas slut|kamp och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av slutkamp

Singular

slutkamp
obestämd grundform
slutkamps
obestämd genitiv
slutkampen
bestämd grundform
slutkampens
bestämd genitiv

Plural

slutkamper
obestämd grundform
slutkampers
obestämd genitiv
slutkamperna
bestämd grundform
slutkampernas
bestämd genitiv

Slutkamp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet slutkamp

  1. Torsdrapa (Þórsdrápa) är förmodligen den norröna skaldekonstens mest gåtfulla dikt. Man har brukat tolka den som uttryck för en hednisk kraftsamling kort före det isländska alltingsbeslutet år 1000, då kristendomen antogs som officiell religion. Ohlmarks kallar dikten "senhedendomens stora monument över Tor och tron på honom, ett mästerverk av must och färg och hednisk fromhet", och tillägger att vi genom denna dikt "för en sällsynt gångs skull kommer ända in till märgen av det hedna troslivets kärna". Jan de Vries ser det som ett mirakel att en så urhednisk dikt, trots mer än två århundraden av kristet styre, kunnat överleva så länge att den på 1200-talet kunnat nedtecknas i Snorres skrivarverkstad. Om dikten tillkommit kort före tusenårsskiftet (vilket allmänt brukar antas), bör den ses mot bakgrund av den aggressiva kristna missionsverksamheten på ön. Asgårds försvarare, Tor, var den gud som i slutkampen oftast spelades ut mot den inträngande främlingen Vite Krist. Om antagandet är riktigt att Eilif Gudrunsson var blotgodeson från Skagastrand, är det också möjligt att han nu hade övertagit faderns roll som gode. I så fall kan det ha varit hans plikt att stå upp till sin tros försvar. En lång rad andra skaldekunniga godar och gydjor gjorde vid denna tid detsamma. (källa)
  2. Barn i åldrarna 10-13 är uppdelade i två lag, Björnarna och Lejonen (2013 slogs de ihop till Lejonbjörnarna och ställdes mot Vargarna som bestod av deltagare som åkt ut ur tävlingen) lever tillsammans i skogen utan föräldrar. Genom olika tävlingar vinner man lagmedlemmar eller andra priser inför slutkampen med en resa till Afrika som pris. (källa)
  3. Niki Lauda vann formel 1-VM 1975 med Ferrari. Året därpå skadades han svårt, med bland annat brännskador som följd, vid en krasch under Tysklands Grand Prix 1976 på Nürburgring. Trots att han var mycket nära döden, så var han tillbaka i sin Ferrari endast sex veckor efter olyckan. I en av Grand Prix-historiens mest berömda slutkamper förlorade Niki Lauda mästerskapet till James Hunt, Lauda gav upp i årets sista lopp, Japans Grand Prix 1976. Vid loppet var banan våt och siktförhållandena dåliga. Lauda bröt efter endast två varv. Säsongen 1977 återtog dock Lauda världsmästartiteln. (källa)
  4. Slutkampen (Kickboxaren 3) (2016) med Maria Björn. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.