Slutstation Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder slutstation, varianter, uttal och böjningar av slutstation

Slutstation synonym, annat ord för slutstation, vad betyder slutstation, förklaring, uttal och böjningar av slutstation.

Synonym till slutstation

Vad betyder och hur uttalas slutstation

Slutstation uttalas slut|stat|ion och är ett substantiv.

Ordformer av slutstation

Singular

slutstation
obestämd grundform
slutstations
obestämd genitiv
slutstationen
bestämd grundform
slutstationens
bestämd genitiv

Plural

slutstationer
obestämd grundform
slutstationers
obestämd genitiv
slutstationerna
bestämd grundform
slutstationernas
bestämd genitiv

Slutstation är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet slutstation

  1. Idag lever trallpunken vidare och några av banden som sägs spela detta nu är bl.a. Varnagel, Slutstation Tjernobyl, Greta Kassler, KKPA, Lastkaj 14 och De Lyckliga Kompisarna. (källa)
  2. Nedanför huset fanns en rangerbangård med flera spår och längs Stadsgårdskajen lossades gods från båtarna med kranar. Efter att slutstationen 1936 flyttats såldes huset två år senare för 700 000 kronor till Stockholms kyrkliga sjömansvård. I huset inhystes bland annat Sjömansinstitutet och Sjömanskyrkan Stockholm. (källa)
  3. Constitución är en stadsdel eller ett barrio i Buenos Aires, Argentina. Den är av den argentinska huvudstadens viktigaste knutpunkter. Runt det stora torget Plaza Constitución, finns centralsationen för alla pendel- och fjärrtåg som åker söder om Buenos Aires. Framför järnvägsstationen och runt torget finns det hållplatser för ett 50-tal olika stadsbusslinjer och en tunnelbanelinje har sin slutstation där. Det gör att området myllrar av aktivitet vid rusningstiden och kommer aldrig till ro, inte ens under natten. Då södra Stor-Buenos Aires är den fattigare delen av storstaden, avspeglas detta i de förfallna tåg och bussar som servar allmänheten och i den livliga kommersen där gatustånd och barnarbete är mycket vanligare än i andra stadsdelar. Stadsdelen Constitución var mycket mer välmående under första hälften av 1900-talet vilket fortfarande kan anas i det pampiga stora järnvägsstationen, det parkliknande och förfallna torget samt de fina hus som kantar den breda "Nueve de julio" avenyn som leder till stadens centrum. (källa)
  4. I området kring Vesuvius utgjorde Aqua Augusta/Aqua Serino en imponerande syn och utförde en mäktig uppgift. Akvedukten försörjde flera städer med vatten, bland andra Sarno, Palma, Pompeji, Nola, Neapel, Cuma och överklassens Baia. Slutstationen var Piscina Mirabilis, den Beundransvärda Dammen som rymde 12 000 kubikmeter, i marinstaden Misenum. En intressant bok om händelserna kring Vesuvius utbrott 79 e.Kr, med fokus på en aquarius och Aqua Augusta har skrivits av Robert Harris. (källa)
  5. Det första tåget till slutstationen Nockeby anlände den 30 september 1929, det var ett extratåg för representanter för stadsfullmäktige, spårvägsstyrelsen och pressen. I vänthallen vid Nockeby, som var smyckad med flaggor, väntade ett stort kaffebord för premiärtågets gäster och spårvägspersonalen. (källa)
  6. På en ritning från 1864 visade han hur järnvägslinjen skulle dras från Stadsgården, öster om Slussen och sedan upphöjd på en lång arkadviadukt längs hela Skeppsbron, i jämnhöjd med Skeppsbroradens övervåningar. Banan skulle sedan byggas mellan Slottsbacken och Gustav III:s staty, förbi slottet, på en ny järnvägsbro över Strömmen (ungefär i dagens Strömbrons läge), sedan genom Kungsträdgården och Berzelii park till slutstationen vid Östermalmstorg. Gustav III:s staty lyftes upp på en hög, rund underbyggnad, så att viadukten inte skulle skymma konstverket. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.