Sminka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sminka, varianter, uttal och böjningar av sminka

Sminka synonym, annat ord för sminka, vad betyder sminka, förklaring, uttal och böjningar av sminka.

Vad betyder och hur uttalas sminka

Sminka uttalas sminka och är ett verb -de.

Ordformer av sminka

Aktiv

sminka
infinitiv
sminkar
presens
sminkade
preteritum
sminkat
supinum
sminkande
presens particip
sminka
imperativ

Passiv

sminkas
infinitiv
sminkas
presens
sminkades
preteritum
sminkats
supinum

Perfekt particip

sminkad en
~ + subst.
sminkat ett
~ + subst.
sminkade den/det/de
~ + subst.

Sminka är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Sminka på Engelska

  • paint, make up - the actors were heavily made up, she doesn', t use make-up

Hur används ordet sminka

  1. Tammy Faye var känd för att vara hårt sminkad, med lösögonfransar. Hon skiljde sig från många andra amerikanska tv-predikanter genom sin accepterande inställning till homosexuella. The PTL Club hade program om homosexualitet och Aids och 1996 hade hon en tv-show tillsammans med den homosexuelle skådespelaren Jim J. Bullock. På grund av sin inställning till homosexuealitet, i kombination med sitt hårt sminkade utseende har hon vunnit popularitet i vissa gaykretsar och även bland dragqueens. Bland annat medverkade RuPaul, en känd dragqueen, som berättare i dokumentärfilmen The Eyes of Tammy Faye. (källa)
  2. En typisk inspelningsdag börjar med att dagens schema delas ut. Inspelningsplatsen görs i ordning, all rekvisita tas fram och platsen ljussätts. Skådespelarna kläs på och sminkas. (källa)
  3. Den adulta lunnefågeln är mellan 28 och 34 cm lång, med ett vingspann på 50–60 cm och en kompakt byggd kropp. Den är svartfärgad på ovansidan, vit på undersidan med ett brett svart band om halsen. Vingarna är svarta på ovansidan och grå på undersidan. Huvudets sidor och strupen är ljust askgrå och den har en mörkt blågrå triangelformad fläck över ögat som tillsammans med ett längre streck bakom ögat ger den en uppsyn som en ledset sminkad clown. Den har en mycket stor papegojliknande näbb med konvexa näbbfåror som sträcker sig bakåt och den är blå, gul och röd. I mungipan har den en rund gul fläck. Benen är orangea. Den vuxna fågeln är om vintern mörkt gråtonad i ansiktet och näbben är mörkare och mindre. Juvenilerna har en mycket smalare näbb som saknar fåror och ansiktet är mörkt grått och kan misstas för en alkekung (Alle) i vinterdräkt. Lätet är ett dovt, grymtande "arr-uh" eller liknande och brukar höras från boplatsen. (källa)
  4. Under 1990-talet etablerade sig Max Hardcore med en pornografi som samlade ett antal uttryck av våld, förnedring och dominans i en och samma dramaturgi. Bland annat sminkades aktriserna som små flickor/tonåringar, och filmerna fokuserade på deras kroppsöppningar med ytterligare smink. Hardcores filmer stötte återkommande på problem från amerikanska censurlagar, men material som såldes till USA kunde vara utan censur av det våldsamma materialet. Senare tillbringade han tid i fängelse, efter en rättegång där moraliska hänsyn fick stor betydelse. (källa)
  5. Polisutbildningen börjar och Göransson tittar med sneda ögon på Fridolf. De munhuggs och Fridolf drar alltid det längsta strået med sin slagfärdighet. Samtidigt ser vi den vite slavhandlaren Alvarado i Hokendam som samtalar med en kvinnlig kompanjon om det senaste kapet, "Blonda Mary", som skall bli hans stora attraktion. Han har därför låtit svartsminka henne. (källa)
  6. Minipops var en brittisk TV-serie som 1983 sändes på TV-kanalen Channel 4. Serien vände sig främst till yngre tittare och visade barn som sjöng och dansade till aktuella, men även äldre hitlåtar. Barnen sminkades och kläddes så likt originalartisterna som möjligt och seriens dekor var färgglad, på gränsen till gräll. (källa)
  7. Holmes lutar till en början åt att Neville St. Clair är mördad och att hans kropp kastats i Themsen som flyter förbi på baksidan av huset. Flera dagar efter att St. Clair försvunnit emottar hans fru ett brev från honom. Det är Neville St. Clairs handstil i brevet, men inte på kuvertet. Holmes tänker om och åker till polishuset. Väl där tvättar han tiggaren Boone med en svamp och det visar sig att den smutsiga tiggaren i själva verket är en sminkad Neville St. Clair. (källa)
  8. Exempel på produktiva ordklasser i svenskan är verb och substantiv, där ord som stekare och baxa (i betydelsen "stjäla") tillkommit under de senare åren, till skillnad från improduktiva ordklasser där inga nya ord har bildats på mycket länge, till exempel räkneord och konjunktioner. Inom de produktiva ordklasserna finns en skillnad mellan produktiva och improduktiva kategorier, där exempelvis adjektiv endast är produktiva i första deklinationen: nybildade adjektiv kompareras -are, -ast (slick, slickare, slickast) men inte med ändelserna -re, -st (som hög, högre, högst). På samma sätt används inte längre avledningen -else när nya substantiv skapas av verb (till exempel varelse av vara), utan hellre -ning (som i sminkning av sminka. (källa)
  9. De nio drottningarna anländer i kostym och läser av konkurrensen. Kort därefter slängs de in i den första utmaningen: en plåtning med tema biltvätt, med fokus på sexappeal och till deras hjälp fick de posera med två manliga modeller. Fotograf för plåtningen var Mike Ruiz. Sen fick alla sminka av sig och för första gången såg de tävlande varandra ur drag, och Nina Flowers fick uppmärksamhet för sina tatueringar och frågan om Rebecca hade gjort plastikoperationer kom upp på tapeten. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.