Snäll synonym, annat ord för snäll, vad betyder snäll, förklaring, uttal och böjningar av snäll.

Synonymer till snäll

Vad betyder och hur uttalas snäll

Snäll uttalas snäll och är ett adjektiv -t -a.

Snäll betyder:

Ordformer av snäll

Böjning (i positiv) snäll en ~ + subst. snällt ett ~ + subst. snälla den/det/de ~ + subst. snälle den ~ + mask. subst. Komparation snällare en/ett/den/det/de ~ + subst. snällast är ~ snällaste den/det/de ~ + subst.

Snäll är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Snäll översättning

Engelska

good, good-natured, kind, kind-hearted, nice
a nice girl, the nicest daddy in the world, kind to animals, have you all been good little boys and girls?

Hur används ordet snäll

  1. Life itself är en till innehållet stor och vid skildring som till största del utspelar sig i New York, i olika tider, men också gör en avstickare till Spanien där Antonio Banderas spelar snäll nutida plantageägare. Fler kända namn, som exempelvis Oscar Isaac, Annette Bening och Olivia Wilde, för fram ett ensembledrama som svingar sig över Atlanten och mellan dur och moll, där ett gäng människoöden visar sig sitta ihop på ett småfiffigt vis. (svt.se)
  2. Serien handlar om en rosa hund med svarta prickar som är rädd för allt, men ändå brukar rädda sin matte och husse från alla möjliga faror, trots att Kurages husse inte alltid är snäll mot honom. Kurage bor med sin husse Hjalmar Höson och sin matte Märta Höson i en villa i en stad kallad Ingenstad i Kansas. (wikipedia.org)
  3. Ett lexikalt morfem är ett eget ord: dag, snäll, tomte, den, att. (wikipedia.org)
  4. Enligt en myt blir man snäll av att äta pepparkakor. Hur myten uppkom är oklart. Pepparkakor var uppskattade i Norden, inte minst av kungligheter. Unionskungen Hans sägs ha ordinerats pepparkakor mot sitt dåliga humör av sin doktor. Det förekommer även andra teorier. En är att pottaska, som förr användes som hävningsmedel vid pepparkaksbak, även bidrog till att mildra magbesvär efter förtäring av julmat och att personerna därmed blev snällare. (wikipedia.org)
  5. Några ord med romani-ursprung har tagit sig in som lånord i svenskan. Ett exempel är tjej, flicka, av romani tjaj, tjej som betyder flicka/dotter. Andra lånord är jycke (av romani joklli - hund), lattjo (av romani lattjo - bra/snäll/god). (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.