Snibb Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder snibb, varianter, uttal och böjningar av snibb

Snibb synonym, annat ord för snibb, vad betyder snibb, förklaring, uttal och böjningar av snibb.

Vad betyder och hur uttalas snibb

Snibb uttalas snibb och är ett substantiv -en -ar.

Snibb betyder:

Ordformer av snibb

Singular

snibb
obestämd grundform
snibbs
obestämd genitiv
snibben
bestämd grundform
snibbens
bestämd genitiv

Plural

snibbar
obestämd grundform
snibbars
obestämd genitiv
snibbarna
bestämd grundform
snibbarnas
bestämd genitiv

Snibb är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Snibb på Engelska

  • corner, point, tip - collar wing

Hur används ordet snibb

  1. Huvudduk (huvudkläde) är en huvudbonad, oftast buren av kvinnor, som täcker håret, en varierande del av huvudet och ibland halsen, men inte ansiktet. En huvudduk görs av en triangelformad, eller dubbelvikt fyrkantig duk, vikt utmed diagonalen. Huvudduken kan sättas fast på huvudet på en rad olika sätt, genom att exempelvis vira den, sätta fast den med nålar eller att den knyts under hakan eller i nacken. Varianter av huvudduk är exempelvis dok, sjal, hijab, sjalett, bandana och snibb. Skillnaden mellan huvudduk, turban och andra virade huvudbonader av tyg, kan ibland vara flytande. (källa)
  2. I arbetslivet används ibland benämningen hätta som alternativ till snibb. En mer dekorativ hätta kan även ingå i uniformen för husligt anställda kvinnor, till exempel för hembiträden eller barnflickor i traditionell serveringsdräkt. (källa)
  3. Sjalett har förekommit även bland allmogen sedan 1500-talet och har då kallats huckle. En sjalett som används vid hushållsarbete brukar kallas snibb eller kökssnibb. En nyare term är bandana, som kommit från hindi via engelskan, det syftar på ett vanligen färgglatt tygstycke av tunnare tyg att bära om huvudet. De är alla att betrakta som varianter av det övergripande begreppet huvudduk. (källa)
  4. Snibb (huvudbonad) – en traditionellt kvinnlig huvudbonad av tyg. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.