Sno Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sno, varianter, uttal och böjningar av sno

Sno synonym, annat ord för sno, vad betyder sno, förklaring, uttal och böjningar av sno.

Synonymer till sno

Vad betyder och hur uttalas sno

Sno uttalas sno och är ett verb snodde, snott, snodd n. snott, pres. snor.

Sno betyder:

Ordformer av sno

Aktiv

sno
infinitiv
snor
presens
snodde
preteritum
snott
supinum
snoende
presens particip
sno
imperativ

Passiv

snos
infinitiv
snos
presens
snoddes
preteritum
snotts
supinum

Perfekt particip

snodd en
~ + subst.
snott ett
~ + subst.
snodda den/det/de
~ + subst.

Sno är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Sno på Engelska

 • wind, twist, twine, turn - tie a ribbon round the plait
 • pinch, steal - she pinched a gold bracelet

Hur används ordet sno

 1. Snor (snorkråka) eller nasalt mucus är det slem (mucus) som bildas av slemhinnorna i näsan. Slem bildas även av ackumulerad extracellulär vätska, vilken ökar i omfattning vid ett inflammationssvar. Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter slem. (källa)
 2. Maskor läggs upp genom att garnet snos korsvis runt spikarna. För att binda maskor till maskor, så som i stickning, läggs garnet i ytterligare ett varv tillbaka till utgångspunkten. Detta varv skall läggas ovanför de först lagda maskorna och kan vara antingen snott s-format eller rakt u-format. Det ligger alltså två trådar runt varje spik innan påtramen är klar för påtning. Själva påtandet går till så att man för varje spik trär det undre garnet över det övre garnet och vidare över respektive spik. En virknål är ett bra hjälpmedel för att trä över maskorna. Varje längd som påtas från ände till ände motsvarar ett stickningsvarv. (källa)
 3. Snuva eller rinit kallas det när det rinner snor i näsan. Snuva kan indelas i allergisk och icke allergisk snuva, för den allergiska, se allergisk rinit. Icke allergisk rinit kan vara antingen ett sjukdomssymtom eller en normal reaktion på yttre miljöfaktorer eller inre tillstånd. Snuva är ett typiskt förkylningssymtom, men kan också bero på allergi. (källa)
 4. Sovmorgon var ett humorprogram i Sveriges Radio P3 med Kjell Eriksson och Ola Karlsson. Programmet var en efterföljare till det prisbelönta Morgonpasset med Kjell Eriksson. Programmet uppmärksammades bland annat för att Naken-Janne naken provsatt radioledningens dyra soffor och att Kjell Eriksson snodde kungens servett som senare ställdes ut på Stockholms slott. Programmet sände även partiledarintervjuer med "Kjelleman". Bland annat statsministern blev intervjuad. (källa)
 5. Muskelbristning, ibland kallad muskelsträckning, är när flera muskelfibrer går sönder varvid en muskelbristning uppstår. Musklerna är uppbyggda av många muskelfibrer som är uppbyggda av fibriller, dessa är i sin tur uppbyggda av så kallade filament. Fibrillerna är mycket små och snor sig ihop med varandra och bildar då tillsammans en muskelfiber. Fibrerna buntar ihop sig, och denna typ av bunt kallas för muskelfascikel. När en muskelbristning bryter ut kan det handla om att hela muskeln är skadad eller bara enskilda delar. En lokal blödning i och kring den trasiga muskelvävnaden uppstår vid en så kallad muskelbristning. (källa)
 6. Bola (från spanska bola, boll, kula, även kallad boleadoras) är ett kastvapen och fångstredskap från förhistorisk tid som används för att fånga in djur genom att sno sig om dess ben eller hals. En bola består av en eller flera tunga kulor (upp till 9 stycken) vanligen av sten, trä, järn eller bly fästade i cirka 1 meter långa, upptill förenade rep. Är kulorna flera håller kastaren i en av dem och svänger de övriga över huvudet innan han slänger iväg hela redskapet. Boleadoras användes ursprungligen av olika indianfolk i Patagonien och Pampas som jaktvapen för att jaga bland annat Nanduer. Idag användes boleadoras främst av argentinska och uruguayska gauchos som ett hjälpmedel vid boskapsskötsel. Bland dessa gauchos har bolas även blivit en symbol för deras yrkesidentitet. (källa)
 7. Serös. Gul vätska, till exempel lättflytande snor vid förkylning. (källa)
 8. Ullgarn (yllegarn) är tråd som framställts genom att sno samman hår som täcker fårens med flera djurs hud. Även tråd från alpackans, kaschmirgetens, angoragetens, lamans och kamelens fällhår kallas ullgarn, men ojämförligt viktigast är fårullen. (källa)
 9. Principen för den fortsatta virkningen är, oavsett om arbetet vänds eller virkas runt, att garnet först dras genom en maska på varvet före och därefter genom de båda öglorna på virknålen. Detta kallas fast maska. En variant är att sno garnet en eller flera gånger runt virknålen innan garnet dras igenom alla öglorna. Då uppkommer stolpar av olika slag. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.