Snobberi Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder snobberi, varianter, uttal och böjningar av snobberi

Snobberi synonym, annat ord för snobberi, vad betyder snobberi, förklaring, uttal och böjningar av snobberi.

Vad betyder och hur uttalas snobberi

Snobberi uttalas snobb|eri [-ri´] och är ett substantiv -et -er.

Ordformer av snobberi

Singular

snobberi
obestämd grundform
snobberis
obestämd genitiv
snobberiet
bestämd grundform
snobberiets
bestämd genitiv

Plural

snobberier
obestämd grundform
snobberiers
obestämd genitiv
snobberierna
bestämd grundform
snobberiernas
bestämd genitiv

Snobberi är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet snobberi

  1. Modées tredje och sista pjäs, Dårhuset, uppfördes 1741, där han vill visa, att vi alla är narrar, var och en med sin "vurm". Alla vanliga fel visas upp, fåfänga, snobberi, kärlekskrankhet av allehanda slag, högfärd, pedanteri, kannstöperi och skryt. Det starkaste beroendet av Holberg visar Modée i detta stycke. (källa)
  2. Ett antal väletablerade svenskamerikaner besökte Sverige på 1870-talet och deras kommentarer har givit historiker en inblick i vilka kulturskillnader som uppstått. En grupp från Chicago återvände hem i ett försök att åter bosätta sig i Sverige för att tillbringa sina sista år i hemlandet, men ångrade sig när de mötte förhållanden i det svenska samhället under sent 1800-tal. De kände sig obekväma med vad de beskrev som klassnobberi, utbrett fylleri och en ytlig religiositet och åkte tillbaka till Amerika. Den mest kända återvändaren var Hans Mattson (1832–93), en tidig nybyggare i Minnesota som hade tjänstgjort som överste på nordsidan under amerikanska inbördeskriget och innehaft posten som statssekreterare i Minnesota. Han besökte Sverige 1868–69 för att rekrytera nybyggare för Minnesota Immigration Board och åter igen 1870 för att locka arbetare till att jobba på Northern Pacific Railroad. (källa)
  3. Leech var i mitten av 1800-talet en populär illustratör på den satiriska tidningen "Punch" och en av de mest populära i hela England. Han utförde omkring 3 000 bilder för tidningen och illustrerade ett 50-tal böcker. Hans huvudområden var dels politiken, dels det dagliga livet i London. Napoleon III var ofta föremål för hans satir, som gärna gick ut över fransmännen. Han satiriserade bland annat olika arter av snobberi, modegalenskap och sport. Hans teckningar av brådmogna barn blev särskilt berömda. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.