Soldatsläkt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder soldatsläkt, varianter, uttal och böjningar av soldatsläkt

Soldatsläkt synonym, annat ord för soldatsläkt, vad betyder soldatsläkt, förklaring, uttal och böjningar av soldatsläkt.

Vad betyder och hur uttalas soldatsläkt

Soldatsläkt uttalas sold|at|släkt och är ett substantiv.

Ordformer av soldatsläkt

Singular

soldatsläkt
obestämd grundform
soldatsläkts
obestämd genitiv
soldatsläkten
bestämd grundform
soldatsläktens
bestämd genitiv

Plural

soldatsläkter
obestämd grundform
soldatsläkters
obestämd genitiv
soldatsläkterna
bestämd grundform
soldatsläkternas
bestämd genitiv

Soldatsläkt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet soldatsläkt

  1. I Norrbotten och norra Finland finns soldatsläkter, som härstammar från soldatroten Hammare i Torneå kompani från mitten av 1700-talet. Ättlingarna heter i dag både namnen Hammar och Hammare. (källa)
  2. Son till Stuart och Mary Reed och är av gammal brittisk soldatsläkt. Föräldrarna var inte glada när han anslöt sig till Star Fleet, en god soldat ska hålla sig på Jorden och helst vara i Royal Navy. Det har gjort att han inte har någon kontakt med sin familj. Malcolm är Enterprises säkerhetsofficer och besättningens vapeninstruktör. Han är mycket förtjust i regler, disciplin och scheman och han tycker inte om oreda. Till sättet är han blyg, plikttrogen och en smula asocial och han älskar ananastårta som han tyvärr är allergisk emot. Tycker om att spränga saker i luften men han tycker inte om höga ljud. (källa)
  3. John Hurtig var son till pannmästaren Adolf Hurtig av en soldatsläkt från Motalatrakten. Efter några ungdomsår som mekaniker i Oskarshamn genomgick han Metodistkyrkans teologiska skola i Uppsala 1895–1898 och var sedan pastor i olika församlingar i Småland fram till 1903. Under dessa år företog han även vidsträckta studieresor i Europa. Hurtig, som var mer framstående som författare än talare, gjorde sin främsta insats som redaktör för flera av Metodistkyrkans tidningar 1903–1937 bland annat Svenska Sändebudet. Samtidig ledde han Metodistkyrkans centralmission i Stockholm, var medlem av olika styrelser och kommittéer inom kyrkan och biträdde i arbetet vid Trefaldighetsförsamlingen där. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.