Solreflex Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder solreflex, varianter, uttal och böjningar av solreflex

Solreflex synonym, annat ord för solreflex, vad betyder solreflex, förklaring, uttal och böjningar av solreflex.

Vad betyder och hur uttalas solreflex

Solreflex uttalas sol|re|flex och är ett substantiv.

Ordformer av solreflex

Singular

solreflex
obestämd grundform
solreflex
obestämd genitiv
solreflexen
bestämd grundform
solreflexens
bestämd genitiv

Plural

solreflexer
obestämd grundform
solreflexers
obestämd genitiv
solreflexerna
bestämd grundform
solreflexernas
bestämd genitiv

Solreflex är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet solreflex

  1. Rimfrost är en form av frost. Den bildas när en vattenmättad luftmassa avsätter snökristaller på kalla föremål. Ett exempel på rimfrost är snötäckets blixtrande solreflexer på morgonen efter en kall natt. Luften har då avsatt platta snökristaller på snöytan. (källa)
  2. I den så kallade silverkulan, på en höjd 203,78 meter, finns förutom Berliner Fernsehturms utsiktsplats även Telecafé (café och roterande restaurang), som är beläget ovanför utsiktsplatsen och roterar sakta - två varv per timme. Det finns även serviceutrymmen för de radio- och TV-master som är belägna ovanför silverkulan. Förutom de såväl analoga som digitala radio- och TV-signaler som sänds ut, bedrivs även digitala provsändningar av digital mobil TV (DMB). Kulans yttre hölje är skapat så att det starkt reflekterar solens strålar och därmed gör tornet väl synligt. Solreflexen skapar också formen av ett lysande kors på kulan, vilket kallas för "Påvens hämnd" med tanke på den ateistiska politiken som förts i DDR. Fram till 2007 hade 68 miljoner människor besökt tornet. (källa)
  3. Kyrkan är belägen på en tallbevuxen södersluttning i anslutning till en gammal grustäkt, som har formats som en amfiteatralisk uteplats vid vars scen kyrkan placerats. Två höga väggar av gjuten fasadbetong omsluter kyrkan mot öster och söder som ett skydd mot trafikbuller. Mot norrsluttningen är väggarna murade, och söderut mot uteplatsen är de öppna. Kyrkans tak av blank aluminium speglar himlen, och solreflexerna i taket syns över hela Södertälje. Församlingshemmet i två våningar har utsikt söderut mot Södertälje kanal. Kyrkan och församlingshemmet ligger direkt bredvid varandra med vapenhuset och sakristian inpassade. (källa)
  4. Hans vida utsikter, med hög himmel, glidande moln och solreflexer gör honom till en av 1600-talets främsta landskapsmålare. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.