Solsken Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder solsken, varianter, uttal och böjningar av solsken

Solsken synonym, annat ord för solsken, vad betyder solsken, förklaring, uttal och böjningar av solsken.

Synonym till solsken

Vad betyder och hur uttalas solsken

Solsken uttalas sol|sken och är ett substantiv.

Ordformer av solsken

Singular

solsken
obestämd grundform
solskens
obestämd genitiv
solskenet
bestämd grundform
solskenets
bestämd genitiv

Solsken är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet solsken

  1. Den första hårbalsam tillverksades i 1950-talets början, av ett mindre företag i Los Angeles i USA. Produkten inriktades först mot filmindustrin, en bransch där håret påverkas rejält av både solsken och strålkastarljus. (källa)
  2. På våren försvagas isen av solsken, högre lufttemperatur och genom det större flödet som snösmältningen innebär (vårflödet), samtidigt som det större flödet utsätter isen för påfrestningar. Då isen bryts sönder utsätter ismassorna och eventuellt tidigare uppdämt vatten isen nedströms för ytterligare påfrestningar vilket leder till att isen ofta snabbt bryts sönder på en längre sträcka. (källa)
  3. En läsplatta är en elektronisk läsenhet (e-bokläsare) som är utformad för att göra läsning av digitala böcker så behaglig som möjligt. Skärmen är oftast av typen elektroniskt papper som gör att texten syns reflexfritt och lika bra även i direkt solsken, men som bara visar gråskalor (svart/vitt). En läsplatta är ofta ungefär lika stor som en vanlig pocketbok. (källa)
  4. Kolinerg urtikaria innebär småprickiga kvaddlar, som uppkommer till exempel vid kroppsansträngning, varmbad eller emotionella stimuli eller vid intag av starka kryddor. Vid aquagen urtikaria (vattenutlöst urtikaria) uppkommer små kliande papler vid exponering för vatten, oberoende av dess temperatur. Solsken kan utlösa solurtikaria. (källa)
  5. Paprikor kan vara gröna, röda, orangea, gula och mer ovanligt, vita, regnbågsfärgade (mellan olika mognadsstadier) och lila, beroende på när de odlas och den specifika sorten. Gröna paprikor är ofta mindre söta och något bittrare än de röda, gula eller orangea. Mogna paprikors smak kan även variera beroende på växtförhållanden och hur de har förvarats och behandlats efter skörden. De sötaste paprikorna tillåts mogna fullt på plantan i fullt solsken, medan frukter som skördats gröna och som låtits eftermogna i förvaring är mindre söta. (källa)
  6. Nysningar kan också förekomma när någon utsätts för kraftigt ljussken, till exempel när en person som varit inomhus går ut i starkt solsken. Här beror nysningen på att nervsignalerna från ögonen passerar intill näsans signaler vid en kopplingspunkt i hjärnan och "spiller över" en del till näsans nervbanor. Detta fenomen kallas fotisk ljusreflex. (källa)
  7. Solljus eller solsken är det stjärnljus som kommer från solen. Från Jorden filtreras solljus då det når atmosfär, och är synbart som dagsljus då solen syns ovan horisonten. Det tar cirka 8,3 minuter för solljuset att från solytan nå jorden. För en foton inuti solkärnan, som ändrar riktning varje gång den stöter på en laddad partikel, skulle det ta mellan 10 000-170 000 år att nå solytan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.