Solsida Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder solsida, varianter, uttal och böjningar av solsida

Solsida synonym, annat ord för solsida, vad betyder solsida, förklaring, uttal och böjningar av solsida.

Vad betyder och hur uttalas solsida

Solsida uttalas sol|sida och är ett substantiv.

Ordformer av solsida

Singular

solsida
obestämd grundform
solsidas
obestämd genitiv
solsidan
bestämd grundform
solsidans
bestämd genitiv

Plural

solsidor
obestämd grundform
solsidors
obestämd genitiv
solsidorna
bestämd grundform
solsidornas
bestämd genitiv

Solsida är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Solsida på Engelska

 • sunny side

Hur används ordet solsida

 1. Solsidan är skapad och skriven av Felix Herngren, Ulf Kvensler, Jacob Seth Fransson och Pontus Edgren, och produceras av Jarowskij samt FLX som ägs av Herngren och Ylva Axél. Inspelning började våren 2009 och var klar i juni. Herngren beskrev serien "lite som en fortsättning av filmerna Vuxna människor och Varannan vecka". I juni 2009 bekräftade Mia Skäringer att hon skulle spela en huvudroll i serien, och i juli bekräftade Herngren att han och Johan Rheborg skulle vara med i serien. (källa)
 2. Ove Sundberg är en rollfigur från den svenska dramakomediserien Solsidan. Han är en av seriens huvudfigurer. Ove spelas av Henrik Dorsin och gjorde sin första medverkan i tv-serien Solsidan som sändes i TV4, våren 2010. Ove är gift med Anette Sundberg, som spelas av Malin Cederbladh och tillsammans har de dottern Marielle. Ove är Alexander Löfströms snåla granne och gamla jobbiga barndomskompis och är chef för "Svensk kontorshygien AB". I TV-serien Kontoret, som är en re-make av brittiska The Office och en spin-off till Solsidan, får man följa hans arbetstid. (källa)
 3. Trädstammar uppvisar ofta helt skilda mikroklimat på solsidan (där lavar ofta dominerar barkfloran) och på skuggsidan (där mossor oftare dominerar barkfloran). På solsidan blir klimatet betydligt mer extremt med betydligt större variationer i både temperatur och luftfuktighet. På skuggsidan blir mikroklimatet generellt sett både svalare och fuktigare än på solsidan. Träd som skall till att blomma, kommer igång med den på sydsidan, något upptill i kronan. Blomningen avslutas i samma trädkrona, på nordsidan något nertill, ca 10 dagar senare för lönn. (källa)
 4. Kontoret är en svensk komediserie på TV4 baserat på den brittiska förlagan The Office. Serien hade premiär den 12 februari 2012 och är en mockumentär, en fiktiv serie som framställs i dokumentärsstil. I serien spelar Henrik Dorsin huvudrollen som Ove Sundberg, chef inom Svensk kontorshygien AB. Ove Sundberg är också en av huvudrollsfigurerna i TV4:s Solsidan. Chefsassistenten Viking spelas av Björn Gustafsson, den långtidsanställda Erik spelas av Kim Sulocki och receptionisten Terese spelas av Sissela Benn. (källa)
 5. Ute på Solsidan sitter Eva och målar och känner sig onyttig. Hon tycker själv att hennes tavlor inte är något att ha, men Harald tror bara att hon inte har något självförtroende vilket han däremot har, något som ständigt kommer upp i deras samtal. Den beskedlige Olle finns också där ute som en dagdrönande gäst och menar att Harald alltid är så säker och därför kan han aldrig bli svartsjuk eller tvivla på hennes kärlek. Haralds mor ser på Eva med nedlåtande blick. Hon menar att Eva inte bara är en "lyxmöbel" utan en vildfågel, en zigenerska som bara väntar på att dra vidare. Hon har oroligt konstnärsblod i sig, säger hon. (källa)
 6. Erstaviksbadet är en badplats vid Erstaviken i Nacka kommun. Den liggar 2 km öster om Erstaviks herrgård och 3 km väster om Solsidan. En hållplats på Saltsjöbanan har samma namn och ligger cirka 1,2 kilometer fågelvägen från badplatsen. (källa)
 7. 'Serotina' ovala frukter, ofta med röd solsida. Mognar senare än andra sorter. (källa)
 8. Kaserner fanns tidigare endast inom fästningar, där de ibland även var anordnade för försvar, såsom slutvärnet vid Karlsborgs fästning. Kaserner har anordnats efter två huvudsystem. Det äldre Vaubanska kan i sin tur indelas i blocksystemet och korridorsystemet. I blocksystemet anordnas kasernerna i en eller flera slutna gårdsfyrkanter. Logementen anordnas kring trapphusen i block. I korridorsystemet läggs logementen på ömse sidor, enligt senare modeller endast åt solsidan i genom byggnaden löpande korridorer. (källa)
 9. Samarbetet med Molander fortsatte med filmerna På Solsidan, även den 1936 och En kvinnas ansikte 1938. Samma år gjordes även filmen Dollar. (källa)
 10. I Melodifestivalen 2009 spelade han Pihlman som tillsammans med Pål (Rikard Ulvshammar) (från Grotesco) var den återkommande pausunderhållningen, Tingeling. Under flera säsonger med start vintern 2009-2010 spelade Dorsin Ove Sundberg i TV4:s succéserie Solsidan, en karaktär som han använde igen som huvudperson i den svenska versionen av The Office, Kontoret, som sändes under två säsonger 2012-2013. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.